Saitko lahjaksi Museokortin, mutta et tiedä, mihin sitä käyttäisi? Tässä vuoden 2022 suosituimmat kohteet

Amos Rexin museonnäyttely Hiljainen paraati on nähnyt jo 65 000 ihmistä – näin taitelija itse kommentoi näyttelynsä suosiota 8:37
Hans Op de Beeckin näyttely "Hiljainen paraati" oli marraskuun 2022 loppuun mennessä kerännyt Amos Rexissä jo 65 000 vierailijaa. MTV Uutiset Live haastatteli Suomessa vieraillutta taiteilijaa.

Museot, taide ja kulttuuri kiinnostivat suomalaisia vuonna 2022, sillä Museokortteja vingutettiin tänä vuonna enemmän kuin koskaan aiemmin.

Suomen museoliitto ry:n Museokortilla on tehty tänä vuonna museoihin ja näyttelyihin yli 1,6 miljoonaa käyntiä, mikä on uusi ennätys. Kahtena edellisenä vuotena käyntejä oli noin miljoona per vuosi, ja koronapandemiaa edeltävänä vuotena 2019 niitä oli 1,4 miljoonaa.

Suomalaisten taskuista löytyy tiedotteen mukaan noin 250 000 käytössä olevaa Museokorttia. Yhteensä niitä on hankittu vuosien saatossa 350 000 kappaletta. Vuonna 2015 lanseeratulla kortilla on tehty jo yli kahdeksan miljoonaa käyntiä.

Tämän vuoden suosituimmat Museokortti-kohteet ovat olleet Helsingin keskustassa sijaitsevat Amos Rex ja nykytaiteen museo Kiasma sekä Espoon Tapiolan WeeGee-näyttelykeskus. 

Suosituimmat Museokortti-kohteet 2022

 1. Amos Rex (Helsinki)
 2. Nykytaiteen museo Kiasma (Helsinki)
 3. Näyttelykeskus WeeGee (Espoo)
 4. Sinebrychoffin taidemuseo (Helsinki)
 5. HAM Helsingin taidemuseo (Helsinki)
 6. Ateneumin taidemuseo (Helsinki)
 7. Helsingin Taidehalli (Helsinki)
 8. Heureka, Suomalainen Tiedekeskus (Vantaa)
 9. LUOMUS Luonnontieteellinen museo (Helsinki)
 10. Museokeskus Vapriikki (Tampere)

Kuuluisa taideteos roikkunut ylös­alaisin 75 vuotta 4:16
KATSO MYÖS: Kuuluisa taideteos roikkui ylös­alaisin 75 vuotta.

Lähde: Museokortti

Lue myös:

  Uusimmat