Suomi mainittu! Arvostettu Times-lehti nimesi Helsingin yhdeksi maailman mahtavimmaksi paikaksi – nämä kohteet saivat ylistystä

Helsinki on valittu kansainvälisen Times-lehden vuoden 2021 maailman mahtavimpien paikkojen listalle.

Listalla on yhteensä 100 kaupunkia ympäri maailmaa. Tällä kertaa arvostusta on annettu kaupungeille, joissa on pystytty sopeutumaan, rakentamaan ja innovoimaan vanhasta uutta poikkeuksellisista ajoista huolimatta.

Muista Pohjoismaista listalla on mukana Ruotsin Göteborg, Tanskan Färsaaret ja Odensen kaupunki sekä Islannin Reykjavik.

Helsingille kehuja

Helsinkiä on kiitelty innovatiivisuudesta, sillä lehden mukaan kaupungissa on onnistuttu antamaan vanhoille tiloille ja rakennuksille uusia tarkoituksia. Kaupunkia on myös kehuttu määrätietoisista toimista ympäristöön liittyen.

Helsinki saa myös kiitosta kesätapahtuma Helsinki Biennaalista. Tapahtuma järjestetään entisessä Puolustusvoimien saaressa Vallisaaressa.

Katso video alta. Tutustu Helsinki Biennaalin upeaan taideteokseen – MTV kurkkasi kulisseihin

2:44
Tällainen on Helsinki Biennaalin yksi taideteos – rakennelmalla tärkeä sanoma

Toinen kiitoksen kohde, jossa vanhasta tilasta on luotu uutta, on Helsingin päärautatieaseman VR:n entisen pääkonttorin muuttaminen hotelliksi. Huhtikuussa paikalle avattiin Scandic Grand Central -hotelli.

Katso video alta: Tältä upea Grand Central -hotelli näyttää

8:19
Miltä historiallisiin puitteisiin kunnostetussa jättihotellissa oikein näyttää? Katso Mika Tommolan vauhdikas hotellikierros videolta!

Mainittuna on myös Hanasaari, jossa sijaitsee tällä hetkellä voimalaitos. Alueelle suunnitellaan kuitenkin valtavaa taiteen ja kulttuurin keskittymää, joka voisi aloittaa toimintansa aikaisintaan vuonna 2024.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja