Saitko kilot karistettua? Varo näitä ansoja – tai lihot uudelleen

Painotavoitteeseen pääsy tuntuu mahtavalta, mutta tavallisiin virheisiin sortuminen saattaa johtaa painon nousun entisiin lukemiin.

Painon pudottaminen voi olla huomattavasti helpompaa kuin kilojen pitäminen poissa. Kun vaatekoko on pienentynyt tarpeeksi, yksi keksi silloin tällöin ei ehkä tunnu suurelta asialta. American Journal of Preventive Medicine -lehdessä julkaistu tutkimus paljastaa neljä ansaa,joihin entinen painonpudottaja voi sortua.

Tutkimusta varten seurattiin 10 vuoden ajan 3 000 ihmistä, joista kaikki olivat pudottaneet vähintään 13 kiloa. Tutkimuksen lopulla yhdeksän kymmenestä osallistujasta oli pitänyt poissa vähintään 10 prosenttia pudottamistaan kiloista. Mitä enemmän kiloja oli tullut takaisin, sitä todennäköisemmin he olivat sortuneet seuraaviin virheisiin.

Liikaa rasvaa

Opettele ero hyvin ja huonojen rasvojen välillä ja opettele näiden kahden välinen tasapaino, joka auttaa sinua pitämään kilot poissa. Avokadot, pähkinät ja kalat on täynnä terveellisiä, hyviä rasvoja, mutta tyydyttyneitä rasvoja ja transrasvoja sinun tulee vältellä. Niitä on esimerkiksi sipseissä, kekseissä, voissa ja makkaroissa.

Ylensyöminen

Jättimäiset annoskoot ja tunnesyöminen ovat helppoja ansoja. Kun kilot on karistettu, ei tunnu pahalta virheeltä sortua ajoittain syöpöttelemään. Mutta jos herkuttelusta tuleekin tapa, saattaa paino nousta huomaamattasi nopeastikin takaisin vanhoihin lukemiin.

Vaa'an välttely

Pelkkä kilojen tuijottelu ei ole terveellistä eikä kerro kaikkea terveydestä. Jos et kuitenkaan pysy lainkaan kärryillä kehosi muutoksista, paino saattaa palata hiljalleen takaisin etkä edes huomaa sitä. Astu siis vaa'alle silloin tällöin, mittaa vyötäröä joskus mittanauhalla ja tarkkaile sinusta otettuja kuvia. Näin huomaat, jos kilot yrittävät palata takaisin ja pystyt nopeammin puuttumaan tilanteeseen.

Liikunnan vähentäminen

Vaikka olisitkin saavuttanut tavoitteesi, ei salilla käymistä pidä unohtaa. Säännöllinen liikunta säätelee myös hormoneita, joten voi olla helpompi vastustaa mielitekoja ja herkkuihin sortumista.


(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat