Saitko isot mätkyt? – näin niiden maksamiseen voi hakea helpotusta

Verohallinto voi suostua verojen maksujärjestelyyn, jos maksuvaikeudet ovat tilapäisiä.

Veronmaksajien keskusliiton Verojuristi vastaa -kysymyspalstalla heräsi kysymys mätkyjen maksamisesta.

– Sain juuri esitäytetyn veroilmoituksen. Minulla on taloudellisia ongelmia ja näyttää siltä, etten selviä jäännösveroistani. Voiko verojen maksulle saada maksuaikaa ja mitä edellytyksiä sille on? kysymyksen lähettänyt kysyi.

Verojuristi Georg Rosbäck vastasi, että maksuaikaa voi saada joissain tapauksissa.

– Verohallinto voi hakemuksesta suostua verojen maksujärjestelyyn, jos maksuvaikeudet ovat tilapäisiä. Maksujärjestely on parempi vaihtoehto sen sijaan, että verot lähetettäisiin ulosottoperintään, Rosbäck kertoi.

Maksujärjestelyä pitää hakea itse OmaVerosta tai soittamalla Verohallinnon palvelunumeroon.

– Jos et pysty maksamaan veroa määrätyssä ajassa, voit saada lisää maksuaikaa hakemalla maksujärjestelyä. Jos noudatat maksujärjestelyn ehtoja, Verohallinto ei lähetä maksujärjestelyyn kuuluvaa veroa ulosottoon, kerrotaan Verohallinnon verkkosivuilla.

Tällaiset ovat ehdot

Nämä ehdot verottaja on määritellyt maksujärjestelyyn pääsylle:

  • Järjestelyä hakevan maksuvaikeudet ovat tilapäisiä

  • Hakijan aiemmin Verohallinnon kanssa tekemän maksujärjestelyn verot on maksettu

  • Hakijalla ei ole veroja ulosotossa

  • Hakija on antanut kaikki veroilmoitukset sekä tulorekisteriin annettavat palkkatietoilmoitukset ja työnantajan erillisilmoitukset

Maksujärjestelyssä maksetaan veroja maksuohjelman mukaisesti kuukausittain tasasuuruisissa erissä.

– Ensimmäinen eräpäivä on kuukauden sisällä maksujärjestelyn hyväksymisestä. Maksujärjestelyn kestoa tai maksueriä ei voi muuttaa jälkikäteen. Voit kuitenkin maksaa maksujärjestelyä nopeammassa tahdissa tai isommissa kertaerissä kuin maksuohjelmassa”, kerrotaan Verohallinnon verkkosivuilla.

Suurimmalla osalla henkilöasiakkaista jäännösveron eräpäivät ovat elo- ja lokakuussa tai syys- ja marraskuussa. Maksueriä on kaksi silloin, jos jäännösvero on 170 euroa tai enemmän.

Myöhässä olevalle jäännösverolle kertyy viivästyskorkoa eräpäivää seuraavasta päivästä lähtien siihen saakka, kunnes vero on maksettu.

Lue myös:

    Uusimmat