Mainos

Sairaanhoitajaliitto erotti koko hallituksensa – syynä isot sisäiset ristiriidat

Sairaanhoitajaliiton sisällä kuohuu ja kunnolla. Liiton valtuusto päätti lauantaina ylimääräisessä kokouksessaan erottaa puheenjohtajansa, varapuheenjohtajansa ja koko hallituksen.

Sairaanhoitajaliiton valtuuston puheenjohtaja Terhi Reunaman mukaan syynä hallituksen erottamiseen oli merkittävä ristiriita hallituksen ja valtuuston näkemyksissä. Liiton hallitus oli Reunaman mukaan valmistellut pitkään liiton siirtymistä työmarkkinajärjestöksi.

– Valtuusto ei ollut yksimielinen hallituksen kanssa tästä. Valtuuston näkemyksen mukaan tässä yhteiskunnallisessa tilanteessa Tehy pystyy paremmin ajamaan sairaanhoitajien etuja.

Suomen Sairaanhoitajaliitto on tällä hetkellä sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestö Tehyn yhteistyöjäsenjärjestö. Tämä tarkoittaa sitä, että Sairaanhoitajaliitto huolehtii ammattikysymyksistä ja ajaa sairaanhoitajien etua, kun taas Tehy huolehtii liiton taloudellisista asioista. Sairaanhoitajaliitto onkin 50 000 jäsenellään Tehyn suurimpia yhteistyöjäsenjärjestöjä.

Sairaanhoitajaliiton hallitus halusi siis irrottautua Tehystä, tai ainakin selvittää sitä ja valtuusto taas näki toisin.

Valtuusto päätti erottaa hallituksen lauantaisessa kokouksessaan, koska jo aikaisemmin kesäkuussa valtuusto oli keskeyttänyt hallituksen selvitystyön työmarkkinajärjestöksi siirtymisestä.

 Valtuusto ei uskonut hallituksen pystyvän sitoutumaan valtuuston päätökseen ja tiiviiseen yhteistyöhön Tehyn kanssa, Reunama kommentoi MTV Uutisille.

– Ratkaisut ovat aina vaikeita. Sairaanhoitajaliitossa on tehty hyvää työtä ja tällaiset ratkaisut kesken hallituksen ja puheenjohtajan toimikauden ovat vaikeita. Olemme kuitenkin kuunnelleet nyt jäsenten ääniä.

Reunama kuvailee valtuuston ja hallituksen välillä olleen merkittäviä ristiriitoja. Samalla Reunama näkee tilanteen olevan Sairaanhoitajaliiton historiassa uusi.

– Mutta ei tämä ainutlaatuinen tilanne ole, jos ajatellaan kaikkia ammattiliittoja.

Reunaman mukaan luottamus täytyy nyt palauttaa niin jäsenistöön kuin Tehyyn.

– Olemme Tehyn suurin yhteistyöjäsenjärjestö. Näen, että olemme aiheuttaneet huolta siellä suunnalla.  

Väliaikainen hallitus toimii marraskuun 26. päivään asti, jonka jälkeen valitaan uusi puheenjohtaja, varapuheenjohtaja ja hallitus. MTV Uutiset tavoitteli myös Sairaanhoitajaliiton vanhaa puheenjohtajaa Merja Merastoa, mutta tämä ei vastannut yhteydenottopyyntöön.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.