Mainos

Sairaanhoitajaliiton entinen puheenjohtaja: Erotuksen syyt jäivät epäselväksi

Sairaanhoitajaliiton erotetulle hallitukselle on jäänyt epäselväksi, miksi valtuusto äänesti hallituksen epäluottamuksen puolesta. Näin kertoo Sairaanhoitajaliiton entinen puheenjohtaja Merja Merasto.

Valtuuston puheenjohtaja Terhi Reunama kertoi aiemmin, että valtuusto erotti liiton hallituksen, puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan, sillä hallitus oli päättänyt lähteä viemään liittoa työmarkkinajärjestöksi.

Meraston mukaan työmarkkinajärjestöksi muuntuminen oli vain yksi vaihtoehdoista. 

– Hallitus valmisteli, millaiseksi Sairaanhoitajaliitto voisi tulevaisuudessa muuntua. Yksi vaihtoehto oli muuntua työmarkkinajärjestöksi, yksi oli pysyä aatteellisammatillisena Tehyn yhteistyöjärjestönä ja yksi oli, että Sairaanhoitajaliitto voisi muuntua akateemiseksi seuraksi, Merasto kertoo. 

Tällä hetkellä Tehy hoitaa sairaanhoitajien palkkaedunvalvonnan ja työsuhteisiin liittyvien etujen valvonnan. Sairaanhoitajaliiton tehtävänä on huolehtia jäsentensä ammattitaidosta ja hoitotyön kehittämisestä.

Reunaman mukaan nykyisessä yhteiskunnallisessa tilanteessa oman edunvalvontajärjestön perustamisessa ei olisi ollut järkeä. Hallitus oli Reunaman mukaan muun muassa selvittänyt, millaisilla säännöillä ja jäsenmaksuilla Sairaanhoitajaliitto voisi toimia itsenäisenä edunvalvojana.

– Päädyimme erottamiseen, sillä valtuusto ei voinut nähdä, miten hallitus sitoutuu tekemään tiivistä yhteistyötä Tehyn kanssa, kun he ovat aloittaneet tällaisen hankkeen. Meillä ei ollut enää luottamusta, Reunama sanoo.

Vaikka Meraston mukaan Tehystä irtautuminen ja omaksi keskusjärjestö muuntuminen oli vain yksi vaihtoehto, hän sanoo, että Tehyn toiminnassa on ollut pulmia.

– Osa sairaanhoitajista on tyytymätön Tehyn palkkaedunvalvontaan. Tätä viestiä tuli aiemmalle hallitukselle, sitä löytyy sosiaalisesta mediasta ja sitä saa palautteena sairaanhoitajilta, Merasto kertoo. 

Tehyn selvityksen mukaan Sairaanhoitajaliiton jäsenistä noin 30 prosenttia oli erittäin tyytyväisiä Tehyn toimintaan ja 52 prosenttia piti toimintaa keskinkertaisena.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.