Mainos

Säilyykö perhesopu? Melania Trumpin ex-lakimies kritisoi USA:n siirtolaispolitiikkaa: "Jokainen ulkomaalaiskorostuksella puhuva ei ole rikollinen"

2:23

Presidentti Donald Trump vastasi täydellä laidalla poliitikkojen esittämään kritiikkiin Yhdysvaltojen siirtolaispolitiikasta tviittaamalla, että demokraatit haluavat maahanmuuttajien tulevan Yhdysvaltoihin ja vahingoittavan Yhdysvaltoja kuin tuholaisötökät.

Trumpin tiistaisessa Twitter-päivityksessä hän kuvailee maahanmuuttajien vaivaavan Yhdysvaltoja ötököiden lailla. 

Trumpin kommentit maahanmuuttajista sekä hallinnon päätös erottaa Yhdysvaltoihin laittomasti tulleet lapset heidän vanhemmistaan on herättänyt viime päivien aikana runsaasti kritiikkiä.

Useat demokraattipoliitikot sekä osa republikaanipoliitikoista ovat arvostelleet siirtolaispäätöstä julmaksi. Myös YK:n ihmisoikeusneuvosto moitti maata päätöksestä. Moitteiden jälkeen Yhdysvallat ilmoitti eroavansa YK:n ihmisoikeusneuvostosta ja kutsui sitä tekopyhäksi.

Kuukausi sitten Trumpin hallinto ilmoitti julkisesti, että se aikoo laittaa syytteeseen jokaisen aikuisen, joka saadaan kiinni laittomasta rajanylityksestä, kun ennen lasten kanssa saapuvat ohjattiin oikeusministeriön alaisuudessa olevaan maahanmuuttovirastoon. 

Melania Trumpin lakimies: "Jokainen ulkomaalainen ei ole rikollinen"

Myös Yhdysvaltojen ensimmäisen naisen, Melania Trumpin entinen maahanmuuttoasioita hoitanut lakimies Michael Wildes on ottanut kantaa maassa kuohuvaan pakolaiskeskusteluun. 

– Laiton maahantulo on rikos, mutta Yhdysvalloissa oleskelu ei ole. Minua huolestuttaa asiassa käyty dialogi, kuten vihjailu siitä, että jokainen ulkomaalaiskorostuksella puhuva olisi rikollinen ja ketjumaahanmuutosta puhuminen, vaikka kyse on perheen yhdistämisestä, lakimies kertoi haastattelussa CNN:lle.

Slovenialaissyntyisen Melania Trumpin vanhemmat saapuvat Yhdysvaltoihin perheenyhdistämisen kautta.

"Lapset laillisesti eroon vanhemmistaan"

Sekä Melania Trump että Ivanka Trump ovat ottaneet viime päivien aikana kantaa uuteen pakolaispolitiikkaan. Donald Trumpin tytär, Ivanka Trump, kertoi etsivänsä laillista ratkaisua siirtolaislasten erottamisesta vanhemmista.

Valkoisen talon ensimmäinen nainen Melania Trump julkaisi muutama päivä sitten harvinaisen julkilausuman tiedottajansa kautta, joka kertoi, että ensimmäinen nainen vihaa näkevänsä lasten erotettavan vanhemmistaan ja toivoo, että molemmat osapuolet voisivat päästä yhteisymmärrykseen.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.