Mainos

Sai kuulla olevansa "itsekäs p*skiainen" – suomalaisnainen avautuu blogissaan äitien syyllistämisestä

Pienen lapsen äiti kertoo oman tarinansa siitä, miksi äitien arvostelu tulisi unohtaa. Sillä voi olla enemmän vaikutusta kuin päällepäin näyttää.

Monna treenaa- blogia pitävä äiti julkaisi ajatuksia herättävän tekstin äiteihin kohdistuvasta kritiikistä. Asiasta omakohtaista kokemusta omaava nainen paljastaa, kuinka paljon äitiyden arvostelu voi loppupeleissä oikein satuttaa. Hänelle itselleen se aiheutti suurta henkistä ahdistusta. 

Ulkopuolinen ei voi arvostella äitiytttä

Ennen ulkopuolisen kommenttien moderoijan hankkimista bloggaaja Monna Pursiainen kertoo olleensa hyvin lähellä henkistä romahdusta. Muutaman kuukauden ikäisen tyttölapsen äiti kertoo äitiyttä arvostelevien kommenttien satuttaneen häntä enemmän kuin mikään ennen. 

– Olin saanut kuulla, että olen itsekäs paskiainen. Äiti, joka ei välitä lapsestaan, vain itsestään, hyvinvoinnin ja liikunnan puolestapuhuja Pursiainen kirjoittaa blogissaan.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Se tuntui pahalta, koska tein ihan kaiken, ihan joka ikisen asian tyttäreni hyvinvointi edellä. Se tuntui pahalta siksi, että olin äitiyden ensimetreillä ihan vasta-alkajana.  Se tuntui pahalta, koska olin todella väsynyt.

Naisen mukaan kukaan ulkopuolinen ei voi arvostella toista äitiä paremmaksi kuin toista tietämättä koko totuutta. Koko totuuden tietää vasta, kun asuu samassa taloudessa.

Arvostelut kasvattivat syyllisyyttä 

Ilkeät kommentit vaikuttivat väsyneeseen äitiin monella tapaa. Sen lisäksi, että Pursiainen ryhtyi rajoittamaan sosiaalisen median käyttöään, arvostelut kasvattivat myös syyllisyyttä. Äiti kertoo tuntevansa syyllisyyttä heti, jos joutuu eroon tyttärestään edes muutaman tunnin ajaksi. Hän alkoi vaatia itseltään liikaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Nyt minun on todella vaikea sanoa ääneen, että olen väsynyt. Minun on paljon paljon vaikeampi ottaa sitä omaa aikaa edes silloin tällöin, ilman syyllisyyttä tai sellaista fiilistä, että ei, en saisi olla täällä, kun minun pitäisi olla nyt kotona Emman kanssa, Pursiainen kertoo.

Ilkeät kommentit jättivät arvet, joiden parantuminen vaatii aikaa. Tämä teksti on erinomainen muistutus siitä, miksi kaikkia ajatuksiaan ei kannata sanoa ääneen.

Imetyskoordinaattori Johanna Koivisto vastaa, miksi äitien valinnat herättävät tunteita. 

0:55

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.