Mainos

Sähköauto voi tulevaisuudessa latautua sekunneissa

Uuden tekniikan ansiosta sähköautoihin voisi mahtua enemmän virtaa ja ne myös latautuisivat nopeammin.

Sähköautojen latausongelmiin saattaa löytyä ratkaisu teknologiasta, jota käytetään myös pehmeiden piilolinssien muovissa.

Tutkijat Surreyn yliopistossa Isossa-Britanniassa ovat kehittäneet uuden polymeerin, joka saattaa kohentaa superkondensaattoreiden suorituskykyä huomattavasti. Superkondensaattorit ovat kevyitä elektronisia osia, jotka varastoivat ja jakavat suuria määriä virtaa.

Tulevaisuudessa superkondensaattorit voivat jo yksinään auttaa kehittämään sähköautoja, jotka lataantuvat sekunneissa ja joiden toimintasäde on bensiiniautojen tasolla, tutkimukseen osallistuneen Augmented Opticsin johtaja Donald Highgate sanoo. Highgate oli osallisena pehmeiden piilolinssien kaupallistamisessa 1970-luvulla.

Nyt tehdyssä tutkimuksessa superkondensaattorin elektrolyytti korvattiin uudella polymeerillä. Tutkimuksessa havaittiin, että polymeeri saattaisi parantaa superkondensaattoreiden energiatiheyttä arviolta 1000-10 000 kertaisesti.

Augmented Opticsin toimitusjohtaja Jim Heathcote arvelee, että vaikka parannusta tulisi lopulta vain kymmenkertaisesti, olisi vaikutus superkondensaattoreiden kehitykseen silti valtava.

Lähde: Bloomberg


***

2:30

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.