Mainos

Saharan lämpöaalto Länsi-Euroopassa – Espanjassa ja Portugalissa rankkasateita

Osassa Länsi- ja Keski-Eurooppaa on jo kesäistä. Espanjassa ja Portugalissa tulee paikoin rankkoja sateita.

Keskisestä Euroopasta kohti Islantia yltää korkeapaineen alue, jonka länsipuolitse on päässyt virtaamaan jo lähes helteistä ilmaa Länsi-Eurooppaan aina Saharasta asti.

Lämpimien säiden suhteen Suomi sijaitsee korkeapaineen väärällä puolella, sillä ilmavirtaus käy Skandinaviaan ja itäiseen Eurooppaan suoraan kylmimmältä mahdolliselta suunnalta, pohjoisnavalta.

– Eteläinen ja läntinen Eurooppa ovat lähipäivinä kesäisiä. Lämpimintä on Ranskassa ja Alankomaissa, muun muassa Amsterdamissa, missä voidaan parhaimmillaan päästä lähes 25 asteeseen. Kevät on jo pitkällä näillä alueilla, vähän kuin Suomessa toukokuun loppupuolella, toteaa MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas.

Samaan aikaan Portugalia ja Espanjaa piinaavat rankkasateet ja kovat tuulet.

– Vettä voi tulla 30-50 millimetriä vuorokaudessa. Portugalissa varoitellaan tulvista. Loppuviikolla sateet kuitenkin heikkenevät lounaisessa Euroopassa ja sää lämpenee. Keski-Eurooppa puolestaan viilenee lähemmäs normaaleja huhtikuisia lukemia, ennustaa Markus Mäntykannas.

Yhdysvaltojen pohjoisissa osavaltioissa on tänään lumimyräkkä ja uusi myräkkä on tulossa jo muutaman päivän kuluttua. Meksikonlahdelta virtaa itärannikolle hyvin lämmintä ilmaa ja esimerkiksi New Yorkissa ja Washingtonissa päästään jo yli 20 asteen lämpötiloihin. Keskilännessä tornadojen ja ukkosmyrskyjen riski kasvaa viikon edetessä.

Suomen ja maailman säätietoja MTV:n sääsivustolla.

Katso videolta maailman sää.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.