Saga Vanninen tarrasi kultamitaliin – otti niskalenkin vastustajasta

Saga Vanninen tarrasi tiukasti kultamitaliin toisen päivän ensimmäisen lajin myötä alle 23-vuotiaiden EM-kisoissa.

Saga Vanninen otti Espoossa seitsenottelun kärkipaikan yhdeksällä pisteellä pituushypyn jälkeen. Pituuspaikalla Vanninen jäi reilusti ennätyksestään, mutta pahin vastustaja Hollannin Sofie Dokter jäi siitä huolimatta Vannisen taakse 17 sentillä.

Vannisella oli isoja vaikeuksia saada askel osumaan kohdalleen, eikä yksikään hyppy lähtenyt lankulta. Suosikin ensimmäinen ponkaisu kantoi lukemiin 602, joka jäi Vannisen parhaaksi. Suomalaisen ennätys on 643, jonka hän ponkaisi Götzisin ottelussa toukokuussa.

Taistelu kultamitalista käy siis loppuun asti kiivaana. Lajeja on jäljellä vielä kaksi ja Vanninen on ennusteissa hieman edellä hollantilaista.

Keihäänheitossa kaksikon kauden parhaat ovat lähes identtiset – Vanninen on kiskaissut tuloksen 42,53 ja Dokter lukemiin 43,18. Vannisen ennätys sen sijaan on peräti 49,22, joten suomalaisella on hyvät mahdollisuudet repiä ratkaiseva ero kanssakilpailijaan jo keihäspaikalla. 

800 metrillä Vannisen ja Dokterin ennätykset ovat myös hyvin lähellä toisiaan. Vanninen on juossut 2.17,91 ja Dokter 2.16,12.

Paljon on myös puhuttu Vannisen mahdollisuudesta rikkoa Satu Ruotsalaisen Suomen ennätys vuodelta 1991. Siihen tarvittaisiin kovaa venymistä molemmissa jäljellä olevissa lajeissa. Jotta SE-lukemat 6404 menisivät rikki, tarkottaisi se Vanniselle noin 51 metrin keihäskaarta ja 800 metrillä oman ennätyksen pintaan juoksua.

Lue myös:

    Uusimmat