Mainos

Sadoille korkeakouluun hakeneille väärä hyväksymiskirje – 832 virheellistä kirjettä

Diplomi-insinööri- ja arkkitehtikoulutuksen yhteisvalinnassa (DIA) opiskelupaikkaa hakeneille on lähetetty vääriä hyväksymiskirjeitä.

Kirjeitä lähetettiin yhteensä 872, joista 832 oli virheellisiä.

– DIA:n yhteisvalinnan oman valintajärjestelmän tuottaja on myöntänyt, että heillä on käynyt tiedonsiirrossa virhe. Henkilötiedot ovat yhdistyneet vääriin hakukohteisiin. Henkilöt, jotka ovat saaneet hyväksymiskirjeet, ovat olleet oikeita, mutta hyväksytyt hakukohteet ovat olleet kirjeissä väärät, DIA-työryhmän ja -ohjausryhmän sihteeri Hanne Christensen sanoo MTV Uutisille.

Kirjeitä ei kuitenkaan ole lähettty täysin väärille henkilöille, vaan kaikki virheellisen tiedon sisältäneen kirjeen saaneet ovat kuitenkin tulleet hyväksytyiksi johonkin haluamaansa opiskelupaikkaan aloituspisteidensä perusteella.

– Se, mistä hakijat ovat olleet eniten huolestuneita on se, että onhan heidät nyt oikeasti valittu johonkin, ettei tarvitse tulla valintakokeisiin tai etteivät he vahingossa jätä valintakoetta väliin väärän tiedon takia. Sellaisesta ei ole kyse. Ei ole mahdollista, että joku jäisi valitsematta tämän virheen takia, Christensen rauhoittelee.

Tänään kaikille alkuperäisen kirjeen saaneille on lähetetty uudet kirjeet, joissa hakukohteet on korjattu oikeiksi. Hyväksytyt ovat nähneet oikeat hakupaikkatietonsa tästä päivästä alkaen myös valtakunnallisesta Opintopolku-järjestelmästä.

DIA:n yhteisvalinnassa mukana olevat korkeakoulut ovat Aalto-yliopisto, Oulun yliopisto, Turun yliopisto, Vaasan yliopisto, Lappeenrannan teknillinen yliopisto, Tampereen teknillinen yliopisto ja Åbo Akademi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.