Sadekeli ja heti perään kova kuumuus sai tien sulamaan – näin kävi autoilijoiden renkaille

0:34

Sulanut autotie sai bitumin tarttumaan tielläliikkujien autonrenkaisiin. Kelien äärimmäinen vaihtelu pilasi vasta asennetun tienpäällysteen.

Pääkuvan video

Urakoitsijan virhe johti liukkaaseen asfalttiin Vantaalla

Queenslandissa, Australiassa autoilijat ovat tehneet valituksia maantien päällysteestä, joka on sulanut kiinni heidän autonrenkaisiinsa. Jopa 50 autoilijaa voi saada korvauksia pilalle menneistä renkaistaan ja vaurioituneista autoistaan.

Australian liikennevirasto TMR joutui sulkemaan Malanda Millaa Millaan tien tehdäkseen pikaisia korjauksia tiehen, jonka päällystystyöt olivat epäonnistuneet pahoin.

Autoilija Bridget Daley kertoo ABC:n haastattelussa, että hänen autonsa renkaat olivat seitsemän senttiä paksun bitumikerroksen peitossa, kun hän oli ajanut vaurioituneella tiellä. Renkaista irronnut bitumi myös vaurioitti Daleyn autoa.

Anissa Rasmussen taas kertoo, että hänen autostaan vaurioitui maalipinta sekä tuulilasi, kun autotien päällyste roiskui liikenteen seassa.

Australian liikennevirasto kertoo, että tie oli päällystetty uudelleen viikkoa aikaisemmin alihankkijan toimesta. Päällyste oli kuitenkin kastunut pian asennuksen jälkeen, eikä ollut ehtinyt kuivua kunnolla. Pian keli oli jälleen muuttunut erittäin kuumaksi, joka sai tien pinnan sulamaan.

Viraston aluepäällikkö Sandra Burke kertoo ABC:lle, että tien tärveltyminen on ollut yhdistelmä toisiinsa vaikuttavia tekijöitä.

Burke sanoo, että TMR-virasto maksaa korvauksia kaikista vaurioituneista ajoneuvoista ja kaikesta muustakin omaisuudesta, joka vaurioitui sulaneesta tienpäällisestä.

– TMR takaa, että korvaukset maksetaan niin pian kuin mahdollista, Burke kertoo.


Lähde: ABC News

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja