Sade sekoitti pakkaa Moto2-kilpailussa – suomalaistalli jäi harvinaisesti kokonaan ilman pisteitä

Italian kansallislaulu kajahti ilmoille Misanon rata-alueella jo kolmannen kerran sunnuntain aikana, kun Moto2-luokan kilpailu päättyi Enea Bastianinin voittoon.

Tasaisesti ja siististi alkanut Riminin Moto2-osakilpailu keskeytettiin seitsemännellä kierroksella sateen vuoksi. Sade lakkasi hetkeksi ja kilpailua oltiin aloittamassa uudelleen kuivan kelin kilpailuna, mutta sade yltyi jälleen ja kisa viivästyi entisestään.

Kilpailu pysyi keskeytettynä noin puoli tuntia, kunnes kisaa päästiin jälleen jatkamaan kymmenen kierroksen ajan.

Lopulta voittoon ajoi uusintastarttiin paalulta lähtenyt Italian Enea Bastianini ennen Marco Bezzecchiä ja Sam Lowesia.

Tiukasti palkintopallikamppailussa ollut Xavi Vierge joutui viisi kierrosta ennen maalia Marcel Schrotterin uhkarohkean ohitusyrityksen uhriksi. Schrotter kykeni jatkamaan ja oli ruutulipulla viides, mutta Viergen kohtaloksi jäi keskeytys.

Normaalisti kärkisijoista Moto2-luokan kilpailuissa taistelevalle Aki Ajon KTM-tallille kilpailu oli harvinaisen vaikea. Tänä viikonloppuna koronaviruksesta toipuvaa Jorge Martinia korvannut Mattia Pasini jäi niukasti pisteiden ulkopuolelle ollen 16:s. Tallin japanilaiskuljettaja Tetsuta Nagashima jäi myös pisteittä ollen vasta 23:s.

Red Bull KTM Ajo on tallien MM-sarjassa nyt toisena. Ero Valentino Rossin SKY Racing Team VR46 -talliin on kuitenkin jo 83 pistettä.

Kuljettajien MM-sarjaa johtaa Luca Marini, joka oli kisan neljäs.