Dramaattinen voittokamppailu huipentui viimeiseen mutkaan – Aki Ajon japanilaiskuljettaja yllättäen palkintopallille

4:17
Videolla Moto3-kilpailun dramaattinen viimeinen kierros: kärkikolmikko meni uusiksi viimeisissä mutkissa.

Jaume Masia toisti viikon takaisen temppunsa voittamalla jälleen Aragonin radalla Teruelin Moto3-osakilpailussa.

Erittäin tasainen Teruelin osakilpailu ratkesi vasta viimeisellä kierroksella, kun Jaume Masiahyödynsi jälleen takasuoralla edellä ajaneen kuljettajan imuavun ja kaasutteli ruutulipulle ensimmäisenä.

Tuulenhalkojan rooliin takasuoralle ajautunut Albert Arenas oli jo onnistunut repimään turvalliselta tuntuneen eron takaa tulleeseen Masiaan, mutta ero ei ollut riittävä pitämään espanjalaista kurissa.

Masian peesistä hyötyneet japanilaiskuljettajat Ayumu Sasaki ja Aki Ajon KTM-tallin Kaito Toba pystyivät myös ohittamaan Arenasin, joka jäi takasuoralla kolmikon jalkoihin. Arenas menetti näin ollen kolme sijaa viimeisen takasuoran aikana ja oli neljäs.

Palkintopallisijoitus on Toballe kauden ensimmäinen ja uran toinen. Ajon tallin toinen kuljettaja ja paalulta kilpailuun lähtenyt Raul Fernandez putosi kisan aikana kärjen vauhdista ajovirheen seurauksena eikä kyennyt enää nousemaan voittotaisteluun. Fernandez oli lopulta 12:s.

MM-sarjan kärjessä jatkaa Arenas ennen Ai Oguraa ja Celestino Viettiä. Masia nousi voittonsa myötä kaksi sijaa ja on nyt sarjan neljäntenä 24 pistettä perässä Arenasia.

Tallien MM-sarjassa Red Bull KTM Ajo on seitsemäntenä. Sarjaa johtaa Leopard Racing.


Kaikki MotoGP-kauden aika-ajot ja osakilpailut suorina lähetyksinä C Moren kanavilla ja cmore.fi-suoratoistopalvelussa!

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja