Mainos

Saddamin oikeudenkäynnin tuomari sittenkin eroaikeissa

Irakin viranomaisten mukaan Saddam Husseinin oikeudenkäynnin kurdituomari ei eroa tehtävästään.

Epätietoisuus Irakin entisen johtajan Saddam Husseinin oikeudenkäyntiä johtavan tuomarin jatkamisesta tehtävässään jatkuu. Aamulla Saddamin oikeudenkäyntiä varten perustetun erikoistuomioistuimen edustaja ilmoitti, että tiedot tuomari Rizgar Aminin erosta ovat perättömiä ja tuomari pysyy tehtävässään.

Myöhemmin päivällä tuomaria lähellä olevat lähteet kuitenkin vakuuttivat uutistoimisto Reutersille, että Amin on edelleen aikeissa erota.

- Hän jätti eronpyyntönsä oikeudelle muutama päivä sitten, mutta oikeus hylkäsi sen. Nyt häntä yritetään suostutella perumaan päätöksensä. Hän on kovan paineen alaisena. Koko oikeus on poliittisen paineen alaisena, lähde sanoo.

- Hallitus on valittanut, että hän kohtelee Saddamia ja muita syytettyjä liian pehmeästi. He (hallitus) haluavat asioiden etenevän nopeammin, tietolähde toteaa.

Irakilaislehdet kertoivat aiemmin, että kurdivähemmistöä edustava päätuomari olisi jättämässä tehtävänsä seuraavan oikeusistunnon yhteydessä. Oikeudenkäynnin on määrä jatkua 24. tammikuuta.

Saddamin oikeudenkäynti alkoi 19. lokakuuta.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.