Mainos

Sadat ihmiset marssivat kohti maahanmuuttovirastoa – "Mielenilmaisu on sujunut ilman kähinöitä ja rähinöitä"

1:51

Oikeus elää –mielenilmaukseen osallistuva väkijoukko marssii tällä hetkellä kohti Maahanmuuttovirastoa. Mielenilmaus on sujunut pääpiirteittäin rauhallisesti.

Poliisi määräsi Rautatientorilla olleen mielenilmauksen purettavaksi aiemmin tänään kello 19 mennessä. Leiri oli purettu ajallaan ja sopusoinnussa.

MTV Uutisten toimittaja Antti Mälkönen kertoo, että mielenilmaukseen osallistuu arviolta 200-300 ihmistä.

– Leiri täällä on jo pakattu ja purettu. Täällä on Oikeus elää -ryhmä lähdössä aivan hetken kuluttua marssimaan kohti Maahanmuuttovirastoa, Mälkönen kertoi Seitsemän uutisten suorassa lähetyksessä.

Mälkösen mukaan mielenilmaus on sujunut tähän asti rauhallisesti. 

– Mielenilmaisu on sujunut ilman kähinöitä ja rähinöitä, joihin poliisin olisi täytynyt puuttua, Mälkönen kertoo. 

Mälkösen mukaan Rautatientorin laidalla oli lisäksi vastamielenosoittajia, jotka olivat tyytyväisiä turvapaikanhakijoiden leirin poistamisesta. 

– Osa ihmisistä oli iloisia ja he taputtivat.

Helsingin keskustassa mielenosoituksen lähettyvillä on paikalla toistakymmentä poliisipartiota. Mielenilmaisu kulkee tällä hetkellä kohti Maahanmuuttovirastoa.

1:39

Turvapaikanhakijat pettyneitä

Aktivisti Harri Simolin kertoi MTV Uutisten suorassa lähetyksessä, että turvapaikanhakijat ovat pettyneitä poliisin päätökseen.

– Todella pettyneitä, että turvapaikanhkaijat eivät mahtuneet Helsingin katukuvaan tänä solidaarisuuden Pride viikonloppuna, Sivolin sanoi.

– Se on ilman muuta selkeää, että turvapaikanhakijat jatkavat mielenilmaisua. Heillä on vielä monta tavoitetta saavutettavana. 

Poliisi on määrännyt, että mielenilmaisu voidaan järjestää tulevaisuudessa vain päiväsaikaan. Simolin vakuuttaa, että turvapaikanhakijat tulevat noudattamaan poliisin käskyä.

Poliisi päätti jo aiemmin tällä viikolla maahanmuuttajien vastamielenosoituksen niin ikään turvallisuuteen vedoten. Tämän päivän päätökseen oltiinkin tasapuolisuuden nimissä tyytyväisiä ainakin vastamielenosoittajien puolella. 

-Ihmiset jotka eivät ole saaneet oleskelulupaa haluavat kuitenkin saada oleskeluvan ja pysyvästi jäädä tänne. Tämä ei ole ollut maahanmuuttoon liittyvä asia, vaan tämä on ollut siihen liittyvä asia että suomen lakia pitää noudattaa, kommentoi Suomi ensin -aktiivi Miki Sileoni.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.