Saattohoitokodin johtajana työskennellyttä sairaanhoitajaa syytetään murhasta

Turussa toimivan Kotisairaala Luotsin toimitusjohtajana toiminutta sairaanhoitajaa vastaan on nostettu useita syytteitä, muun muassa murhasta. Myös henkilöstöjohtajana toiminutta lääkäriä epäillään törkeistä rikoksista. 

Sairaanhoitajaa syytetään murhasta, törkeästä kiristyksestä, törkeästä kavalluksesta, törkeästä väärennyksestä, törkeästä huumausainerikoksesta sekä kahdesta törkeästä pahoinpitelystä.

Syyttäjän mukaan kyseessä on murha, koska uhri on ollut saattohoidossa ollut puolustuskyvytön potilas. Samoin epäillyt pahoinpitelyt ovat kohdistuneet tiedottomana olleisiin potilaisiin, joten kyseessä on ollut syyttäjän mukaan törkeä tekomuoto, syyttäjän tiedotteessa kerrotaan.

Törkeässä kavalluksessa toimitusjohtajana työskennelleen sairaanhoitajan epäillään nostaneen itselleen yhtiön varoista huomattavia summia.

Lisäksi hänen epäillään väärentäneen huomattavan määrän huumausainetilauksia koskevia asiakirjoja. Siksi hän on saanut laittomasti apteekista suuren määrän vaarallista huumaavaa lääkeainetta.

Syytteissä myös lääkäri

Yhtiön henkilöstöjohtajana toiminutta lääkäriä vastaan puolestaan on nostettu syytteet törkeästä kiristyksestä ja törkeästä väärennyksestä.

Epäilty törkeä kiristys on kohdistunut iäkkääseen asiakaspariskuntaan. Syyttäjän mukaan yritys on laskuttanut vanhuksia kohtuuttomasti.

Lääkärin epäillään myös väärentäneen lääkereseptejä. Syyttäjän mukaan hän on allekirjoittanut lukuisia lääkereseptilomakkeita, joihin on myöhemmin kirjattu lääkeaineet sekä lääkkeiden saajat.

Lääkäri ei ole itse näitä kirjauksia tehnyt.

Resepteillä on haettu apteekista lääkkeitä, mutta potilaiden hoitoon niitä ei ole käytetty. 

Syytteissä oleva lääkäri ja sairaanhoitaja ovat ainakin aiemmin olleet pariskunta.

Syytteet neljälle virkamiehelle

Lisäksi asiakokonaisuudessa on nostettu syytteet neljää Turun virkamiestä vastaan virkavelvollisuuksien rikkomisesta.

Kahden rikoksesta epäillyn virkamiehen osalta syyttäjä on päättänyt jättää syytteen nostamatta, koska asia heidän osaltaan on vanhentunut.

Kaikki rikosvyyhdin vastaajat ovat kiistäneet syyllisyytensä.

Haastehakemus on tänään toimitettu Varsinais-Suomen käräjäoikeuteen, mutta istuntopäivät eivät ole vielä tiedossa.

Saattohoitokodin rikosvyyhti juontaa juurensa vuosien taa. Epäillyt rikokset ovat tapahtuneet 29.12.2009–6.5.2015 välisenä aikana.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja