Säästyykö Helsinki finaaliotteluissa nähdyiltä vakavilta häiriöiltä? Tiedustelutiedot Saksasta rauhoittavat Super cup -järjestäjiä

8:04
Videolla Marttinen kertoo viime hetken tilannetiedot Super cup -finaalien loppusuoran valmisteluista.

Helsingissä keskiviikkona järjestettävän jalkapallon suurtapahtuman, Uefa Super cupin loppuottelun odotetaan sujuvan huomattavasti rauhallisemmissa merkeissä kuin ongelmia aiheuttaneet Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan loppuottelut viime keväänä.

Super cup -finaali on kokoluokassaan ainutlaatuinen tapahtuma Suomessa, sillä koskaan aiemmin eurooppalaiset suurseurat eivät ole pelanneet näin panoksellista ottelua Helsingissä.

Helsinkiin odotetaan keskiviikon otteluun noin 8 000 Eintracht Franfurtin ja 1 700 Real Madridin kannattajaa. Kaikkiaan ulkomaille on myyty yli 12 000 pääsylippua.

Viime kevään tapahtumat Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan loppuotteluissa ovat herättäneet huolta ottelun alla.

Pariisin Stade de Francella syntyi kaaos, kun liputtomia tai väärennetyillä lipuilla sisään pyrkineitä katsojia rynni porttien yli paikalle samalla, kun osa Liverpoolin kannattajista joutui jonottamaan sisään ottelun jo alettua. Lopulta pelin alku siirtyi puolella tunnilla eteenpäin.

Sevillassa pelatun Eurooppa-liigan finaalin jälkeen Frankfurtin ja skottiseura Glasgow Rangersin kannattajien kesken syntyi väkivaltaisuuksia.

Helsingin Super cup -finaalin projektijohtaja Kalle Marttisen mukaan tämän hetken tiedot eivät kerro, että maahan olisi tulossa suuria määriä liputtomia kannattajia.

– Frankfurt ei käyttänyt koko lippukiintiötään eli he olisivat saaneet vieläkin enemmän lippuja, jos heillä olisi ollut käyttöä. Sitä kautta oletusarvo on, että kovin paljon liputtomia faneja ei ole saapumassa, Marttinen kertoi MTV Uutiset Livelle keskiviikkoaamuna.

– Olemme myös seuranneet saapuvaa liikennettä Suomeen eikä ole tullut sellaista vaikutelmaa, että olisi suuria harppauksia siitä, paljonko odotetaan lipullisia katsojia ja paljon täällä ylipäätään käy saksalaisia. Tiedustelutiedot eivät sitä kerro, että olisi suuria määriä liputtomia tulossa, hän täsmentää.

Super cupin järjestäjät ja Suomen poliisi saavat jatkuvasti tilannetietoa muun muassa Saksan poliisilta. Kevään finaalien tapahtumat ovat kuitenkin järjestäjillä hyvin mielessä.

– Totta kai niihin on huolellisesti valmistauduttu. Tässä vaiheessa ei ole huolettanut, Marttinen kommentoi.

Videolla Marttinen kertoo viime hetken tilannetiedot Super cup -finaalien loppusuoran valmisteluista.

Super Cupin finaali suorana lähetyksenä C Moressa ja MTV3-kanavalla keskiviikkona kello 21.55. Ennakkostudio C Moressa jo kello 20.00 ja MTV3:lla kello 21.30. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja