Sään ääri-ilmiöt piinaavat maailmalla: New Delhissä kehotetaan jopa välttämään imuroimista, Itä-Australiassa pahimmat tulvat 70 vuoteen

2:43
Video näyttää, kuinka tulvat, myrskyt ja savusumu piinaavat juuri nyt maailmalla.

Tornadoita, maanvyörymiä ja savusumua. Video näyttää, kuinka tulvat, myrskyt ja savusumu piinaavat juuri nyt maailmalla.

Australian väkirikkaimmassa osavaltiossa Uudessa Etelä-Walesissa pelastustyöntekijät evakuoivat ihmisiä ja karjaa ennen tulvahuippua. Yhden joista ennustetaan tulvivan pahimmin seitsemäänkymmeneen vuoteen. Osavaltiossa on lauantaina annettu yli sata tulvavaroitusta. 

Australian itäosa on nyt jo tämän vuoden neljännessä tulvakriisissä. Tulvat ovat jättäneet tuhansia kodittomaksi ja vahingoittaneet maataloutta.

Yhdysvalloissa taas suuri tornado on liikkunut perjantain Texasin maaseudulla ja Oklahomassa. Kansallinen sääpalvelu on antanut vakavia tornadovaroituksia alueelle. Myös rakeista ja voimakkaista tuulenpuuskista on raportoitu. 

Venezuelassa maanvyörymiä, savusumu sulki koulut New Delhissä

Venezuelan itäosassa puolestaan ainakin seitsemän ihmistä on kuollut maanvyörymien ja tulvien seurauksena. Viranomaistietojen mukaan lähes 80 ihmistä on kuollut viime viikkojen aikana Venezuelassa rankkasateiden takia. Lokakuussa maan keskiosassa tapahtuneessa maanvyörymässä surmansa sai 54 ihmistä.

Paksu savusumu on peittänyt Intian pääkaupunkia New Delhiä jo kolmatta päivää peräkkäin. Peruskoulut on suljettu lauantaista lähtien, koska tuuli on vähäistä ja hengittäminen vaikeaa. New Delhin asukkaita kehotetaan välttämään ulkoilua ja käyttämään suojanaamareita. Asukkaita on kehotettu käyttämään asuntonsa siivoamiseen märkää moppia imuroinnin sijaan.

Kaupunki keskeytti aiemmin tällä viikolla suurimman osan rakennus- ja purkutöistä pölysaasteen hillitsemiseksi. Pölyhiukkasia on yritetty torjua suihkuttamalla vettä puihin. Ilmanlaatua heikentävät New Delhiä ympäröivät viljelykset, joita puhdistetaan polttamalla ennen istutuskautta. 

Lähteet: Reuters, STT

Katso videolta, minkälaista tuhoa sään ääri-ilmiöt ovat aiheuttaneet!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja