Saako prinssi Harry osallistua synnytykseen? Näin kuninkaallinen protokolla on muuttunut

Prinssi Harry saa luultavasti nähdä esikoisensa syntymän.

Kuninkaallisten elämää määrittelevät tarkat säännöt. Sen vuoksi myös kuninkaalliset raskaudet ja synnytykset sujuvat protokollan mukaan.

Osa perinteistä on vuosien varrella murtunut, mutta joitain noudatetaan edelleen. Esikoistaan odottavilla prinssi Harrylla ja herttuatar Meghanilla on enemmän valinnanvaraa kuin aiemmilla kuninkaallisilla sukupolvilla.

Ennen kuin prinssi Charles ja prinsessa Diana saivat esikoisensa prinssi Williamin vuonna 1982, tulevien isien oli epätavallista ja protokollan vastaista osallistua synnytykseen. Prinssi Philip ei ollut läsnä poikansa prinssi Charlesin syntymässä vuonna 1948. Sen sijaan hän vaelteli Buckinghamin palatsin mailla ja pelasi jopa squashia odotellessaan esikoisensa ja tulevan kuninkaan saapumista maailmaan.

Prinssi Charles ja prinsessa Diana päättivät hylätä vanhan tradition. Charlesista tuli ensimmäisiä kuninkaallisia miehiä, jotka olivat paikalla synnytyksessä. Sen jälkeen myös muut kuninkaalliset isät ovat päässeet todistamaan lastensa syntymää. Prinssi William oli paikalla kaikkien kolmen lapsensa syntymässä.

Jos prinssi Harry noudattaa perheensä perinnettä, hän on todennäköisesti paikalla esikoisensa synnytyksessä.

Kuningatar Elisabetin aikaan kuninkaallisilla naisilla ei ollut tapana synnyttää sairaalassa. Hänen lapsensa prinssi Charles, Prinssi Andrew ja Prinssi Edward syntyivät Buckinghamin palatsissa ja prinsessa Anne Clarence House -residenssissä. Prinsessa Diana oli ensimmäinen, joka rikkoi perinnettä synnyttämällä sairaalassa.

Herttuatar Meghanin väitetään harkitsevan kotisynnytystä. Hän voi kuitenkin halutessaan synnyttää myös sairaalassa.

Aiemman perinteen mukaan uudet tulokkaat esiteltiin vasta ristiäisissä. Prinsessa Diana, herttuatar Catherine ja monet muut modernit kuninkaalliset ovat muuttaneet protokollaa poseeraamalla valokuvissa sairaalan edessä pian synnytyksen jälkeen.

Jos Meghan päättää synnyttää kotona, hän tuskin esittelee uutta tulokasta maailmalle välittömästi. Meghan ja Harry ovat kertoneet haluavansa kasvattaa lapsensa mahdollisimman normaalissa ympäristössä, joten he saattavat haluta suojella häntä myös lehdistöltä.

Lue myös:

    Uusimmat