Jukka Jalonen muistutti Leijonien pelin piirteestä, mikä voi ihmetyttää TV-katsojia – "Meillä ei välttämättä riitä jalka siihen"

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen uskoo, että illan MM-finaalissa nähdään huomattavasti välieräpeliin nähden ”virtaavampaa” jääkiekkoa. Jalonen muistutti samalla siitä, miten Leijonien on pakko määrittää pelin rytmiä – realiteettien keskellä.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Suomi selvitti tiensä toista kertaa putkeen MM-finaaliin, kun se kaatoi lauantain välieräottelussa Saksan 2–1. Leijonien voiton tae oli tiivis viisikko ja uhrautuvainen puolustuspeli.

Leijonien kokenut sentteri Petri Kontiola nimitti Saksa-peliä ”tuijotuskilpailuksi”. Suomen joukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen lähti osaltaan allekirjoittamaan väitteen. Jalonen uskoo, että peli muuttuu selvästi sunnuntain MM-finaalissa.

– Kanada pelaa niin erilaista jääkiekkoa. Ehkä jopa helpompaa tietyllä tavalla, kun peli virtaa molempiin suuntiin. Samalla fakta on se, että finaali on meille kymmenes peli 16 päivää. Se, että mennään päästä päähän, on fyysisesti hyvin kuormittavaa. Meillä kaikilla ei välttämättä riitä jalka siihen, Jalonen myöntää.

Tämä taas näkyy ilmiönä, mikä saattaa ihmetyttää osaa TV-katsojista. Leijonat kun pyrkii rytmittämällä hidastamaan peliä ja tappamaan vastustajan vauhtia pois.

– Meidän täytyy olla viisaita ja pelata sen mukaan, mitä voittaminen tällä tasolla vaatii. Ja sen mukaan, millaisia pelaajia meillä on. Tuo lähestymistapa on toiminut tähän asti ja uskon, että toimii myös finaalissa, Jalonen jatkaa.

Leijonat joutui painimaan tosissaan finaalipaikkansa eteen. Lauantain iltapelin jälkeen valmistautumisaika jää lyhyeksi, kun kiekko tippuu jäähän jo sunnuntaina.

– Vuorokausi alkaa palautua. Panos on niin kova, että uskon, että jo se pelkästään tuo lisäenergiaa, minkä myötä jaksamme puristaa vielä viimeisen pelinkin, Jalonen luottaa.

Illan finaalissa Leijonat saa olla tarkkana Kanadan hyökkäyspelaamisen kanssa.

– He tulevat kovaa keskialueelle ja maalille. Heidän hyökkäysalueen hyökkäyspelinsä on todella hyvä. Heiltä löytyy koko ajan molemmille tolpille kiekottomia pelaajia ja kiekkoa toimitetaan sinne jatkuvalla syötöllä. He ovat erittäin vahvoja niin sanotusti meidän päädyssämme. Samalla he ovat heikoimmillaan omissa. Mitä enemmän pystymme viemään peliä heidän päätyynsä, sitä vahvemmilla olemme, Leijonien päävalmentaja Jalonen perkaa lähtökohtia.

Kanadan turnaukseen on mahtunut ihmeellisiä käänteitä. Umpisurkean alun jälkeen se onnistui rimpuilemaan itsensä jatkoon.

– Pitää muistaa, että mikäli Kazakstan ei olisi möhlinyt omaa juttuunsa, Kanada olisi jo kotosalla. Nyt he pelaavat kultamitalista. Näin se välillä menee täällä. He saivat mahdollisuuden – toisen elämän ja he ovat käyttäneet sen hyväkseen. Huippujoukkue. He ovat hitsautuneet paremmin ja paremmin yhteen. Siellä on samanlaista isoa sydäntä kuin Leijonilla. Uskon, että ihan varmasti molemmat vetävät nappi laudassa, Jalonen povaa.

Suomen ja Kanadan MM-finaali alkaa tänään illalla kello 20.15.

Lue myös:

    Uusimmat