Takatalvi taas: 25 asteen pakkaset, lumipyry viikonlopuksi, maa valkea etelässäkin

Jopa yli 10 sentin lumipyry uhkaa loppuviikosta 2:07
Jopa yli 10 sentin lumipyry uhkaa loppuviikosta. Lappiin iskevät kunnon yöpakkaset.

Kevään eteneminen on seisahtamassa, sillä loppuviikkoa uhkaa lumipyry. Ennusteiden mukaan lunta saattaa tulla paikoin jopa yli 10 senttimetriä.

Suomeen virtaa tällä viikolla kylmää ilmaa Jäämereltä. Maan etelä- ja keskiosassa pakkanen saattaa kohota öisin 5-10 asteen välille, Lapissa jopa 20-25 asteen lukemiin. 

Kaakosta lähestyy vaikeasti ennustettava matalapaine, joka tuo mukanaan lumisateen perjantaina. Maanantain ennusteen mukaan lumisade olisi tulossa todennäköisimmin Itä-Suomeen, mutta myös keski- ja eteläosissa saattaa sataa lunta, Forecan säätiedotteessa kerrotaan.

– Perjantai-illan ja lauantain vastaisen yön aikana lumipyry voi levitä suureen osaan maan keski- ja itäosia. Tiistaina tehdyn ennusteen mukaan lumisade jatkuu lauantain aikana maan itä- ja keskiosassa sekä paikoin etelässä. Kohtalaisen ja puuskaisen pohjoistuulen kera lunta voi kertyä lauantain kuluessa monin paikoin 5–10 senttimetriä, mikäli tämä ennuste toteutuu, Joonas Koskela sanoo Forecan tiedotteessa.

Lämpötila kylmenee viikon edetessä pohjoisesta etelää kohti. Loppuviikosta pakkasta on päivisinkin suuressa osassa maata.

Sään viileneminen alkaa keskiviikkona

Sää lähtee kylmenemään jo keskiviikkona. Päivälämpötila on etelä- ja länsiosissa 0-5 plusasteen tuntumassa, kun taas idässä ja pohjoisessa lämpötila vaihtelee pakkasen puolella 0-5 pakkasasteen välillä. Keskiviikkopäivä on enimmäkseen poutainen, mutta Lounais-Suomessa tulee paikoin sadekuuroja.

Torstaiyönä pakkaset kiristyvät ja lähtevät leviämään. Pilvisyys on vaihtelevaa suuressa osassa maata. Pohjoiseen ennustetaan aurinkoisempaa säätä.

Perjantaina lumisadealue saavuttaa maan itäosan. Päivälämpötila on hieman pakkasen puolella suurimmassa osassa maata.

Lue myös:

    Uusimmat