Mainos

Ryhtyykö verottaja kyttäämään sähköautojen lataamista töissä? Tuulilasi: Lataaminen on luontaisetu

Toistaiseksi verottaja on pitänyt sähköautojen lataamista työpaikoilla sen verran triviaalina asiana, että siihen ei ole ollut aihetta puuttua. Sähköautojen yleistyminen on kuitenkin herättänyt Verohallinnon kiinnostuksen, Tuulilasi uutisoi verkkosivuillaan.

Sähköautot ovat toistaiseksi olleet sen verran harvinaisia, että Verohallinnossa ei ole varsinaisesti kiinnitetty asiaan huomiota. Ohjeistuksen puuttumista on tulkittu niin, että latausta on pidetty käytännössä verovapaana etuna.

Eräs työnantaja kertoi vuonna 2012 saaneensa ohjeen verovirkailijalta, että koska kyse on mitättömistä summista ja muutamasta autosta, ei verottajalla ole intressiä puuttua asiaan, Tuulilasi kirjoittaa.

Sähköautojen määrä on kuitenkin kasvanut, ja samalla myös aihetta koskevien kyselyjen määrä Verohallintoon.

Verohallinnon ylitarkastaja Janne Myllymäki vahvisti Tuulilasille, että työpaikkalatauksen verotus on ollut esillä Verohallinnossa. Se ei Myllymäen mukaan kuitenkaan liity marraskuussa tehtyyn päätökseen vuodelta 2016 toimitettavasta luontaisetujen verotuksesta.

– Verohallinnon ohjeisiin saattaa tulla jossain vaiheessa jotain pientä lisämainintaa tähän teemaan liittyen. Ohjeet ovat kuitenkin ihan eri asia kuin luontaisetupäätös. Aikataulustakaan en osaa vielä sanoa, Myllymäki kertoi Tuulilasille.

– Sähköauton lataaminen työpaikalla on luontaisetu ja se on aina ollut luontaisetu, asiaa ei ole vain erityisesti valvottu eikä siitä ole kirjattu ohjetta mihinkään, Myllymäki toteaa.

Tuloverolain mukaan työnantajalta saatu luontaisetu on veronalaista ansiotuloa. Jos työnantaja antaa työntekijän ladata sähköautoaan työpaikan pistokkeesta, verotetaan sitä kuten palkkaa.


***

2:30

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.