Ryder Cupissa taas eurooppalaisten juhlat – espanjalainen ennätysmies antoi kyyneleiden virrata

Yhdysvaltojen kiri riitti vain pieneen kiusantekoon golfin Ryder Cupissa. Eurooppa oli jälleen parempi kotimantereellaan. Euroopan suurin sankari oli Espanjan Sergio Garcia. 

Videolla Tulosruudun kuvaa kisan ratkaisupäivästä.

Eurooppa pääsi melko varmassa 10–6-johdossa Ryder Cupin päätöspäivään. Yhdysvallat otti päivän alussa kaksi kolme ottelusta, mutta Eurooppa piti pintansa ja juhli voittoa. Loppulukemat olivat Pariisissa Le Nationalin kentällä Euroopalle 17,5–10,5. 

Espanjan Sergio Garciasta tuli Euroopan kaikkien aikojen pistekärki, kun hän voitti omassa ottelussaan Rickie Fowlerin. Hänellä on kasassa 25,5 pistettä.

Garcia sanoi, ettei hän itke usein, mutta voiton ratkettua hän ei voinut pidätellä itseään. Garcia kiitteli vuolaasti Euroopan kapteenia Thomas Björniä, joka valitsi hänet mukaan. 

– Ennätys merkitsee paljon, mutta lopulta kaikki on kiinni joukkueesta. Olen onnellinen, että pystyin auttamaan joukkuetta pisteilläni, Garcia sanoi Ryder Cupin virallisilla nettisivuilla. 

– Ennätys oli bonus. En koskaan uskonut yltäväni siihen, mutta kun se tapahtui, olen todella onnellinen. 

Euroopan joukkueesta löytyi monta muutakin sankaria. Italialaistaituri Francesco Molinari voitti kaikki viisi otteluaan, ja sunnuntaina jalkoihin jäi Phil Mickelson. Vastaavaan ei ole pystynyt kukaan sitten vuoden 1979. 

Euroopan Ian Poulter puolestaan jatkoi huikeaa Ryder Cup -putkeaan: hän ei ole hävinnyt yhtään kaksinpeliä kuudessa Ryder Cupissa. 

– Tämä ei ole ollut helppoa. Kaikki 12 pelaajaa olivat uskomattomia. He olivat päättäväisiä, Euroopan kapteeni Thomas Björn totesi Viasatin haastattelussa. 

 Ryder Cupia on pelattu nykymuodossaan Euroopan ja Yhdysvaltojen välillä vuodesta 1979 asti. 

Euroopassa pelatuissa Ryder Cupeissa Yhdysvallat ei ole pystynyt parhaimpaansa. Edellisen kerran jenkit ovat juhlineet kilpailun voittoa vanhalla mantereella 1993. 

Lue myös:

    Uusimmat