Mainos

Ruotsista saapuu huomenna lumimyrsky Suomeen – luvassa huono ajokeli, lunta jopa 30 senttiä

Huomenna Etelä-Suomessa nautitaan vielä ensin selkeästä säästä, mutta illasta alkaen ja torstaina Ruotsin läpi pyyhältävä lumimyrsky saapuu Suomeen. Lunta maahan saattaa sataa jopa 30 senttiä.

Forecan päivystävä meteorologi Joanna Rinne kertoo, että vaikka huomenna päivä näyttää selkeältä, illasta alkaen odotettavissa on lumimyrsky. 

– Myrsky on nyt Ruotsissa, josta se saapuu Suomeen. Havaintoja voimistuneesta tuulesta on jo tehty Ahvenanmeren ja Selkämeren tienoilla, josta tuuli on vielä voimistumassa entisestään, Rinne kertoo.

Keskiviikkona lumisateet alkavat levitä maan etelä- ja keskiosiin, joista runsaimmat sateet kohdistuvat pääkaupunkiseudulta Vironlahdelle ja itärajan tuntumaan.

Lumimyrsky sekoittaa liikennettä torstaina

Lumimyrsky alkaa keskiviikkona ja yltyy kovimmilleen torstaina. Lumimyrskyn odotetaan kestävän perjantaihin asti ja koko myräkkä saattaa parhaimmillaan tuoda maahan 30 senttiä lunta.

– Lunta saattaa sataa päivässä 5-10 senttiä ja arviolta kolmena päivänä kokonaisuudessaan maksimissaan 30 senttiä.

Rinne varoittaa, että erityisesti työmatkaliikenteessä kannattaa varautua ajokelin heikkenemiseen.

– Satava lumi on höttöistä pakkaslunta, joka myös pöllyää tuulen vaikutuksesta. Erityisesti torstai-aamuna kannattaa varata missä tahansa pääkaupunkiseutu-Kotka-akselilla kunnolla aikaa liikkumiseen. 

Ajokelin ennustetaan olevan huono myös perjantaina.

Pakkanen pysyy muutamassa asteessa

Foreca kertoo Twitterissä, että pakkasta on tällä hetkellä maassa kymmenen asteen molemmin puolin. Kylmä tuuli saa pakkasen tuntumaan rutkasti kylmemmältä.

Tulevien päivien lämpötilaennuste säilyy jokseenkin samoissa lukemissa. Huomenna pääkaupunkiseudulla pakkaslukemat ovat 6-7 astetta, mutta lumimyrskyn myötä lämpötila lauhtuu muutamaan pakkasasteeseen.

Katso paikkakuntasi sääennuste!


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.