Mainos

Ruotsissa varaudutaan lumikaaokseen – länsinaapurin sateet siirtyvät seuraavaksi Suomeen

Ruotsissa varaudutaan runsaiden sateiden tuomaan lumikaaokseen. Lumisade alkoi jo yöllä Taalainmaalla, jossa lunta on satanut jo useita senttejä.

Ruotsin meteorologinen ja hydrologinen tutkimuslaitos (SMHI) on varoittanut tuulesta sekä runsaasta lumi- ja räntäsateesta.

Sateet ovat jo alkaneet Ruotsin keskiosissa. Toistaiseksi tiedossa ei ole säästä johtuvia vakavia liikenneonnettomuuksia, mutta päivän ajokelistä ennakoidaan erittäin huonoa.  

Lämpötila on Ruotsissa tällä hetkellä plussan puolella maan pohjoisosia lukuun ottamatta, joten lumi on pääosin sulanut vedeksi ja sohjoksi tienpinnoille.  

SVT:n mukaan esimerkiksi Moran kaupungin pelastustoimen päällikkö on kehottanut kaupunkilaisia pysymään tänään kotona, mikäli mahdollista. Päällikkö on ennakoinut sateiden tuovan ongelmia myös puhelinyhteyksiin ja sähkönjakeluun.  

Suomen Ilmatieteen laitoksen ennusteen mukaan sateet saapuvat Ruotsista Suomeen ensi yönä. Suomessa sateet tulevat näillä näkymin lumena Uudellamaalla, Varsinais-Suomessa ja Kymenlaaksossa, mutta vetenä lounaissaaristossa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.