Ruotsissa raivostuttiin kohupäätöksestä – venäläiset ja valkovenäläiset takaisin nyrkkeilykehään: "Skandaali"

2:21
Katso videolta: Nyrkkeily vaikeuksissa kansainvälisesti – myös Suomessa lajin suosio hiipumaan päin

Kansainvälinen nyrkkeilyliitto IBA tiedotti keskiviikkona, että venäläiset ja valkovenäläiset nyrkkeilijät pääsevät takaisin kehään. Ruotsin nyrkkeilyliiton puheenjohtaja Per-Axel Sjöholm raivostui IBA:n päätöksestä.

IBA:n puheenjohtajana toimii venäläinen Umar Kremlev, jolla on läheiset välit Vladimir Putiniin. Hänet valittiin puheenjohtajaksi syyskuussa. Ruotsalaiset olivat valintaa vastaan ja valinnassa ei Kansainvälisen olympiakomitea KOK:n mukaan ollut edes varsinaista vaalia, vaan ainoastaan äänestys, että vaaleja ei tarvitsisi järjestää.

IBA:n päätös venäläisten ja valkovenäläisten paluusta kehään tulee heti voimaan. Ruotsin nyrkkeilyliiton puheenjohtaja Per-Axel Sjöholm kertoi Expressenille epäilleensä, että jotakin tällaista voisi tapahtua.

– Se on skandaali. Olemme sanoneet sille selvästi ei, mutta IBA on mennyt suuremmilta osin rajojen yli. Emme voi hyväksyä sitä. Aiomme protestoida niiden muiden maiden kanssa, jotka ovat samoilla linjoilla, vaikka tiedämmekin, että meitä ei kuunnella, Sjöholm totesi.

Sjöholmin mukaan muut maat valmistelevat julkilausumaa, jolla otetaan etäisyyttä IBA:n päätökseen. Se tullaan myös lähettämään IBA:lle. 

– Olemme tehneet kaikkemme, mitä voimme vaikuttaaksemme demokraattisella tavalla IBA:n sisällä, Sjöholm sanoi.

Kun ruotsalaiselta kysyttiin, että onko Putinilla jotain tekemistä asian kanssa, on hänen vastauksensa täysin selvä.

– Se on Venäjän valtio, joka kontrolloi kaikkea. Siitä ei ole epäilystäkään. Tämän nyrkkeily ymmärtää täysin, Sjöholm päätti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja