Ruotsissa neljä uutta koronatartuntaa, tapauksia nyt 11

WHO nosti koronaviruksen riskiluokitusta hyvin korkeaksi – lääkäri kertoo, millaisia vaikutuksia viruksella on työpaikoilla 9:28
WHO nosti koronaviruksen riskiluokitusta hyvin korkeaksi – lääkäri kertoo, millaisia vaikutuksia viruksella on työpaikoilla

Ruotsissa on vahvistettu neljä uutta koronavirustartuntaa, kertovat muun muassa Aftonbladet ja Dagens Nyheter.

Tartunnoista kaksi todettiin Tukholmassa, yksi Uppsalassa ja yksi Jönköpingissä. Kaikki tapaukset voidaan jäljittää ulkomaille tai henkilöihin, jotka ovat hiljattain oleskelleet ulkomailla.

Ruotsissa on nyt vahvistettu yhteensä 11 koronavirustartuntaa. Satoja ihmisiä on testattu viruksen varalta.

Tukholman uusilla koronatapauksilla on yhteys torstaina vahvistettuun koronatapaukseen. He ovat torstaina tartunnan saaneeksi todetun keski-ikäisen naisen lähiomaisia. Henkilöt ovat hoidettavana Karoliinisen instituutin infektioklinikalla.

Uppsalan koronasairastunut on aikuinen, joka oli oleskellut Iranissa ennen saapumistaan Ruotsiin. Jönköpingin tapauksessa tartunnan saanut on viisikymppinen mies, joka oli palannut matkalta Pohjois-Italiasta.

Ruotsin kansanterveyslaitoksen epidemiologin Anders Tegnellin mukaan maa voi vastaanottaa satoja koronatapauksia ulkomailta ilman että se tarkoittaisi viruksen leviämistä Ruotsissa.

– Otamme joka vuosi vastaan viitisenkymmentä tuhkarokkotapausta ja pysäytämme tartunnan, Tegnell sanoi Dagens Nyheterille.

Lue myös:

    Uusimmat