Mainos

Ruotsissa kauhistellaan harvinaista varkautta: Emman, 7, puhelin vietiin kesken Pokémon-pelin

Ruotsissa kauhistellaan varkautta, joka kohdistui vain seitsemänvuotiaaseen tyttöön Göteborgissa keskellä kirkasta päivää. Asiasta kertoo muun muassa Expressen ja SVT.

Emma-tyttö oli Göteborgin Frölundassa kotinsa lähistöllä jahtaamassa pokemoneja kännykkänsä avulla sunnuntaina, kun tuntematon noin parikymppinen mies lähestyi tyttöä, nappasi puhelimen ja juoksi pois.

Tytön äiti Louise Haag kertoo nyt, että tyttö ei enää uskalla mennä yksin ulos. Varkaus tapahtui vain muutaman kymmenen metrin päästä kotoa.

– Emma tuli kotiin itkien, huutaen ja oli äärimmäisen surullinen. Eräs naapurimme oli ollut toisella puolella puutarhaa ja huomannut miehen juoksevan ohi ja ottanut tuntomerkit ylös.  

Äiti kertoo Expressenille juosseensa miehen perään, mutta ei löytänyt varasta. Varas oli juossut Opaltorgetia kohti. Louise Haag palasi kotiin ja soitti poliisille. Poliisi etsi Opaltorgetin ympäristöstä varasta Emman ja naapurien tuntomerkkien perusteella, mutta ei löytänyt tuntomerkkeihin sopivaa epäiltyä.

– En usko, että puhelinta tai tekijää enää löydetään, mutta se ei ole pahinta. Pahinta on, että Emma ei uskalla enää mennä ulos yksinään, Louise Haag suree.

SVT kertoo, että Emma ei uskalla enää esimerkiksi mennä korttelin päässä olevaan karkkikauppaan yksin, vaan matkalle mukaan täytyy saada isoveli tai jompikumpi vanhemmista.

Poliisin tiedottaja Hans Lippens vahvistaa Expressenille, että rikosilmoitus on tehty. Hänen mukaansa lapset ovat aikaisemminkin joutuneet varkauksien uhriksi, mutta se on verrattain harvinaista.

– Pidän tapausta hyvin kauheana. Puhelimet ovat lapsilla, jotta heidän vanhempansa ja läheisensä saavat tietää missä he liikkuvat ja tämä varkaus tapahtui vielä kodin piha-alueella. Tällainen on hyvin tuomittavaa.

SVT:n tietojen mukaan Emma saa uuden puhelimen. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.