Viking Line korjaa: Henkilökunnan ja matkustajien valppaus esti mahdollisen joukkoraiskauksen

Henkilökunnan ja matkustajien valppaus keskeytti mahdollisen joukkoraiskauksen yrityksen Tukholman ja Maarianhaminan välillä risteilevällä Viking Linen Cinderella-aluksella. 

MTV Uutiset kertoi aiemmin tänään ruotsalaisiin Aftonbladet- ja Expressen-lehtiin viitaten, että Tukholmasta Maarianhaminaan matkalla olleella aluksella olisi tapahtunut joukkoraiskaus.

Viking Linen mukaan tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa, silla tilanteeseen puututtiin ajoissa aluksen henkilökunnan ja muiden matkustajien valppauden ansiosta.

Rikosnimike seksuaalinen häirintä

Viking Linen tiedotusjohtaja Johanna Boijer-Svahnström kertoo, että neljä miestä on pidätetty, mutta rikosnimike on seksuaalinen häirintä. Boijer-Svahnströmin mukaan tilanne olisi voinut kärjistyä raiskaukseksi, mutta siihen puututtiin ajoissa.

Tapahtumat saivat alkunsa aluksen baarissa, jossa neljä miestä oli tarjonnut naiselle runsaasti juomia. Seurue oli kiinnittänyt henkilökunnan ja muiden matkustajien huomion, ja laivan järjestyksenvalvojat puuttuivat tilanteeseen, kun miehet olivat taluttamassa humaltunutta naista hyttitiloihin.

Miehet vietiin laivan putkaan, josta poliisi haki heidät. Poliisi vapautti miehet myöhemmin.  

Poliisi on vahvistanut asian Ruotsin yleisradioyhtiölle SVT:lle. Rikosnimike muuttui ahdisteluksi kuulustelujen jälkeen.

Epäillyt miehet ovat 20-25-vuotiaita, ja uhri on Expressenin mukaan noin 35-vuotias. 

Juttua on päivitetty kello 13.23. Aiemmin jutussa väitettiin joukkoraiskauksen tapahtuneen. Tilanne ei kuitenkaan edennyt näin pitkälle ja rikosnimikkeenä on seksuaalinen ahdistelu. 

Mainos

Lisää aiheesta

    Suosituimmat videot

    Uusimmat

     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.