Mainos

Lehdet: Ruotsinlaivalla epäillään joukkoraiskausta – poliisi ottanut kiinni neljä miestä

Neljän miehen epäillään joukkoraiskanneen naisen ruotsinlaivalla. Asiasta kertova ruotsalaislehdet Expressen ja Aftonbladet.

Pääasiassa ruotsalaisopiskelijoita kuljettanut laiva saapui Tukholmaan tänään kello 18 paikallista aikaa. Raiskauksen epäillään tapahtuneen risteilyn aikana. Laivalla matkanneet opiskelijat olivat Aftonbladetin mukaan kotoisin Etelä- ja Keski-Ruotsista. 

Aftonbladetin haastattelema risteilymatkustaja kertoi, että laivan saavuttua satamaan naisten annettiin kävellä vapaasti ulos, mutta miehet asetettiin jonoon ja päästettiin kulkemaan yksi kerrallaan. Tukholman poliisin mukaan useilta laivasta poistuneilta miehiltä oli otettu DNA-testi.

Tukholman poliisi otti kiinni maissa neljä miestä epäiltynä raiskauksesta. Miehet otettiin kiinni silminnäkijöiden tunnistuksen perusteella.

Expressenin mukaan epäilty raiskaus olisi tapahtunut Silja Linen Galaxy -aluksella. Galaxy-alus liikennöi Turun ja Tukholman välillä. Laivalla oli 1700 matkustajaa.

Tallink Silja AB:n turvallisuuspäällikkö Hans Friberg vahvisti Expressenille kyseessä olevan opiskelijaristeily. Matkustajien ikää hän ei kuitenkaan suostunut kommentoimaan. 

– Kaikki ovat yli 18-vuotiaita, se on vaatimus, Friberg sanoi lehdelle.

Fribergin mukaan yhtiö suhtautuu epäiltyyn rikostapaukseen vakavasti ja auttaa poliisia parhaansa mukaan tapauksen selvittämisessä.

Tallink Silja Oy:n viestintäjohtaja Marika Nöjd kertoi MTV Uutisille, että kyseinen laiva on myöhässä aikataulustaan jonkinlaisen tapauksen takia. Hän ei voinut kuitenkaan tässä vaiheessa kommentoida aihetta enempää.

– Ruotsin poliisi on oikea taho kommentoimaan tapausta, Nöjd sanoi MTV Uutisille.

Korjaus: Miehet otettiin kiinni joukkoraiskauksesta epäiltynä 30. maaliskuuta. Heidät pidätettiin vasta 31.3.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.