Ruotsalaislapsia on kateissa al-Holin leirillä – piilottelevatko sukulaiset lapsia?

14:03
Kaksi suomalaislasta kotiutettiin eilen al-Holin leiriltä Suomeen. Videolta voit katsoa eilisen tiedotustilaisuuden.

Ruotsin ulkoministerin Ann Linden mukaan ruotsalaisviranomaiset eivät tiedä, missä kaikki Syyrian al-Holin leirin ruotsalaislapset ovat.

Linde kommentoi asiaa Ruotsin radion Ekot-ohjelmassa.

Linden mukaan Ruotsi oli valmis kotiuttamaan lapsia leiriltä jo jokin aika sitten. Nyt viranomaiset eivät kuitenkaan enää löydä heitä. 

Linden arvioi lasten sukulaisten piilottaneen heidät. Viranomaiset jatkavat etsintää. Lapsia on Lindenin arvion mukaan alle viisi.

– Leirillä asuu lähes 70 000 ihmistä. Kaikki äidit ovat pukeutuneet pääosin niqabiin, joten jos he haluavat pitää lapsia piilossa, heitä ei ole helppo löytää.

Myös STT:n haastattelema lähde arvioi muutama viikko sitten, että kaikki suomalaisnaiset tuskin ovat halukkaita palauttamaan vain lapsiaan takaisin Suomeen.

Suomi on päättänyt kotiuttaa leiriltä lapset niin pian kuin mahdollista. Äitien palautusta harkitaan lapsen edun kannalta.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja