Ruotsin tunnetut yleisurheilunimet rajussa kolarissa – kolmikko vietiin sairaalaan

Ruotsin seiväshypyn olympiatoivo Michaela Meijer ja valmentajat Yannick Tregaro sekä Gustaf Hultgren joutuivat rajuun auto-onnettomuuteen tiistai-iltana. 

Kolmikko oli ollut kotimatkalla Karlstadin GP:stä, kun he törmäsivät kuorma-autoon. Meijer, Tregaro ja Hultgren vietiin ambulanssilla sairaalaan. Onnettomuuspaikalle saapui kolme ambulanssia ja lääkärikopteri. 

– Se on hiukan epäselvää, että mitä on tapahtunut, mutta he ovat joutuneet päälleajetuksi ja minibussi on pyörähtänyt ympäri, Ruotsin yleisurheilujoukkueen päävalmentaja Karin Torneklint kertoi Sportbladetille torstai-aamuna.

Hultgren loukkaantui onnettomuudessa vakavasti. 

– Hänen tilansa on nyt vakaa. Olen ollut viestiyhteydessä Gustafiin, mutta hänet leikataan tänään ja tiedän, että kuntoutuminen tulee viemään aikaa, Torneklint sanoi.

Tregaro ja Meijer pääsivät jo pois sairaalasta. 

– He ovat mustelmilla ja kivuissa kaikkien auton saamien osumien jälkeen. He saavat kuitenkin matkustaa kotiin. Tämä on shokki meille kaikille. Tapahtunut on koskettanut meitä, Torneklint kertoi.

Tapauksesta järkyttynyt Tregaro kertoi onnettomuudesta Dagens Nyheterille. Hultgren oli hänen mukaansa ajanut minibussia. Meijer ja Tregaro pääsivät itse pois kyydistä, mutta Hultgrenin siirtämiseen tarvittiin hoitohenkilökunnan apua.

Euroopan alle 23-vuotiaissa yleisurheilun EM-hopeaa voittanut Meijer on yksi Ruotsin yleisurheilun toivoja Tokion kesäolympialaisiin. Hänen terveydentilansa liittyen tulevia olympialaisia varten ei ole vielä selvä.

– Sitä on vaikea arvioida, kuinka nopeasti hän kujntoutuu. Emme voi sanoa, että tuleeko olympialaisia vai ei. Hän on mustelmilla, joten tärkeintä on kuntoutuminen, Torneklint totesi.

Tregaron mukaan Meijer jättää lähiaikojen harjoituksen väliin. Poliisi ei epäile tapauksessa rikosta.

Lue myös:

    Uusimmat