Huippuvalmentaja avautuu kauhukolarista – "Mielisairasta, että emme kuolleet siihen paikkaan"

Ruotsin seiväshyppytähti Angelica Bengtssonin valmentajaksi vastikään ryhtynyt Gustaf Hultgren joutui auto-onnettomuuteen toisen valmennettavansa Michaela Meijerin sekä valmentaja Yannick Tregaron kanssa. Leikkaushoitoon joutunut Hultgren avautui tapahtuneesta Sportbladetille.

Kolmikko oli ollut kotimatkalla Karlstadin GP-kisasta, jolloin kuorma-auto oli tullut päin Hultgrenin ohjaamaa minibussia. He olivat menneet ohi oikeasta rampista ja joutuivat siksi kääntymään takaisin. 

– Sitten oli mustaa. Muistan vain, kun minua siirrettiin ambulanssiin. Kuorma-auto oli ajanut suoraan minun puoleista ovea päin. Mielisairasta, että emme kaikki kolme kuolleet siihen paikkaan, Hultgren kertoi sairaalavuoteeltaan. 

Hultgren loukkaantui onnettomuudessa erittäin vakavasti.

– Minulla on murtumia selässä. Olen murtanut kaikki kylkiluuni, lapaluussani on murtuma, olen murtanut lonkan, jalan ja puhkaissut keuhkoni. Minulla on myös pernan ja maksan vaurioita. Leukani on murtunut. Aloitamme huomenna leikkaukset, Hultgren totesi.

Ruotsalaisvalmentaja laittaa kovat tavoitteet kuntoutumiselleen. 

– 19. heinäkuuta on tarkoitus lähteä Michaelan kanssa olympialaisiin. Tavoitteeni on istua siinä lentokoneessa. Minulla ei ole mitään aivovammoja, halvaantumisia ja tavoitteeni on päästä sairaalavuoteeesta, Hultgren sanoi.

Tokion kesäolympialaiset käynnistyvät perjantaina 23. heinäkuuta.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja