Sydänkohtauksen kesken moottoripyöräajelun saanut huippuluotsi on toipumassa – heräämisen jälkeen mielessä urheilutulokset

Ampumahiihtovalmentaja Wolfgang Pichelrin tilanteesta kuuluu rohkaisevia tietoja. Pichler sai sydänkohtauksen syyskuun lopulla ollessaan ajamassa moottoripyörällä Saksassa. Pichler kaatui ja sai vammoja myös päähänsä. Sairaalassa hänet vaivutettiin koomaan.

Aftonbladetin mukaan Pichlerin tilanne on nyt kohentunut. Saksalaisvalmentajan veli Claus Pichler kertoo lehdelle, että Pichler on hereillä.

– Tilanteeseen nähden hän voi hyvin, veli kertoo Aftonbladetille.

– Torstaina hänet voitiin irrottaa hengityskoneesta. Siitä lähtien hänen tilansa on alkanut vähitellen kohentua. Hän pystyy hengittämään ja puhumaan. Lääkärit ovat todella tyytyväisiä hänen kehitykseensä ja sanovat kaiken olevan normaalisti tässä tilanteessa. Hän on kuitenkin hyvin väsynyt ja tarvitsee lepoa.

65-vuotias Pichler on yhä tehohoidossa.

– Hän ei muista mitään tapahtumista, mutta lääkärien mukaan se on normaalia. Kaikki testit osoittavat, että hänen toipumisensa on menossa oikeaan suuntaan, eikä hänelle tarvitse tehdä ylimääräisiä leikkauksia.

Pichlerin veljen mukaan valmentajavelho voi palautua täysin ennalleen. Näin omaiset ainakin toivovat. Pichler kyseli herättyään tennistuloksia Ranskan avoimista, mitä Claus Pichler pitää hyvänä merkkinä.

– Olemme toiveikkaita. Ranskan avoimista kysely osoittaa, että hän on palautumassa. Siitä on tietysti apua, että hän on urheillut koko ikänsä ja on hyvässä fyysisessä kunnossa. Lääkärit uskovat, että se auttaa häntä palaamaan normaaliin elämään.

Joka tapauksessa Pichlerillä on edessään pitkä kuntoutus. Tällä hetkellä ainoastaan hänen vaimonsa saa käydä tapaamassa miestään koronavirusrajoitusten vuoksi.

Pichler on viimeksi valmentanut Ruotsin ampumahiihtomaajoukkuetta. Pichlerin valmennuskaudella ruotsalaiset saavuttivat huimaa menestystä olympia- ja MM-kisoissa. Kruununa Hanna Öberg nousi olympiavoittajaksi ja maailmanmestariksi ja Ruotsin miehet voittivat viestin olympiakultaa. Aiemmin hänen valmennettavansa ovat voittaneet lukuisia arvokisamitaleita.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja