Ruotsin tähti lyttäsi Suomen kyseenalaisesti – sitten tuli suomalaisilta vastapalloon

Ruotsin salibandymaajoukkueen puolustajatähti Robin Nilsberth haukkui Suomea kovin sanoin lauantaina Helsingissä pelatun MM-finaalin jälkeen. Hän kertoo nyt saaneensa valtavasti vihapalautetta.

– Ollakseni rehellinen olen niin pirun kyllästynyt Suomeen. Haluan vain lähteä tästä maasta enkä tulla koskaan takaisin, Nilsberth tykitti SVT:lle.

– Olen väsynyt kaikkeen. Ruoka on pahaa, kahvi on pahaa ja olut on tänä iltana varmasti myös pahaa. Haluamme vain mennä kotiin juhlimaan.

Nilsberth sanoi myös, että Ruotsin voittama kulta on "ainoa, imikä kimaltaa Suomessa".

"Pilke silmäkulmassa"

Nilsberth selvitti kommentointiaan vuorokautta myöhemmin sunnuntaina Aftonbladetille, kun hän oli jo palannut kotimaahansa.

– Suomi on kovin vihollisemme, ja sanoin kaiken pilke silmäkulmassani, hän puolustautui.

Puolustaja vastasi olutkysymykseen, että kalja oli kuitenkin maistunut hyvältä. 

– Se oli voiton makeutta. Meillä oli upea ilta. Nautimme ensin illallista joukkueen ja johdon kanssa ennen kuin tapasimme rakkaitamme.

Suomessa Nilsberthin lausunnot oli pantu laajasti merkille mediaa myöten. Nilsberth onkin saanut sosiaalisessa mediassa suomalaisilta vastapalloon paljon vihaisia viestejä.

– Niitä on tullut valtava määrä, enimmäkseen viime iltana (lauantaina). Tänään (sunnuntaina) se rauhoittui hiukan. Osuin arkaan paikkaan, Nilsberth sanoi.

Uhkauksia Nilsberth ei kuitenkaan ollut saanut. Hän korosti toivovansa, että suomalaiset ymmärtävät hänen heittäneen kommenttinsa pilke silmäkulmassa.

Nilsberthiltä udeltiin, uskaltaako hän vielä mennä Suomeen.

– Haha, kyllä. Ei ole ongelmaa.

Lue myös:

    Uusimmat