Suomen upea alku vaihtui katkeraan finaalitappioon – Justus Kainulaisen hattutemppu ei riittänyt mestaruuteen

Suomelle salibandyn MM-hopeaa – näin jännittävä finaali päätyi Hartwall Arenalla 0:53
MTV Uutiset Live: Suomelle salibandyn MM-hopeaa – näin jännittävä finaali päätyi Hartwall Arenalla.

Suomi koki katkeran 4-6-tappion Ruotsille Salibandyn MM-kisojen finaalissa.

Avauserä oli isäntäjoukkue Suomen juhlaa. Upean ottelun pelannut Justus Kainulainen pyssytti Suomen johtoon vain noin puolentoista minuutin pelin jälkeen. Avauserän puolivälissä Suomi lisäsi johtoaan Eemeli Salinin johdolla. Salin hakkasi maalin edustalta irtopallon takuuvarmasti sisään.

Toiseen erään saapui kuitenkin sisuuntunut Ruotsi ja länsinaapuri käänsi tilanteen itselleen takomalla kolme täysosumaa Suomen verkkoon.

Päätöserässä Suomi haki vimmatusti tasoitusta, mutta Ruotsi karkasi erän puolivälissä 4-2-johtoon. Suomi ei kuitenkaan suostunut taipumaan. Kainulainen täydensi hattutemppunsa iskemällä kaksi tärkeää osumaa tuoden Suomen tasoihin.

Ratkaisu nähtiin vain puolitoista minuuttia ennen loppua, kun Tobias Gustafsson onnistui maalinteossa. Ruotsi naulasi vielä loppulukemat 6-4 tyhjään maaliin.