Tshekin MM-harjoituksissa hämmentävä episodi – kotiin lähteneen NHL-pelaajan välikohtauksesta hurjaa lisätietoa

Tshekin miesten jääkiekkomaajoukkueen vaiheilla kuohuu MM-kisoissa Tampereella. Tshekin mediapäällikkö Ondrej Kalat yritti tuoreeltaan estää mediaa tekemästä työtään, ja kotiin lähteneen Dominik Simonin perhe on puolestaan avautunut pukukopin yhteenotosta.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Tshekin hyökkääjä Dominik Simon lähti tiistaina kotiin kesken MM-turnauksen. Tshekkiläinen iSport kertoi, että tunteet pukukopissa olisivat kuumentuneet NHL-pelaajien Simonin ja Filip Hronekin välillä.

Simonin perhe on kertonut Idnes-sivustolle, että Simon ja Hronek ottivat fyysisesti yhteen.

– Joukkuepelaajana Dominik on erittäin pahoillaan ja pyytää anteeksi joukkueelta sekä johdolta. Dominik lähti MM-kisoista kahden ottelun jälkeen vaikeiden henkilökohtaisten ja perhesyiden vuoksi. Hän toi hermonsa ja tunteensa jäältä ja henkilökohtaisesta elämästään esiin jään ulkopuolelle, kun hän yritti provosoida joukkuekaverin tappeluun, Simonin perhe kertoi.

Perheen mukaan fyysisen yhteenoton sisältäneessä tilanteessa ei ollut mitään henkilökohtaista. Perhe lisäsi kauden olleen Simonille "erittäin haastava" ja että Simon sopi Tshekin joukkueenjohdon kanssa kotiin lähtemisestä.

– Nyt hän on kotona, jossa hän saa levätä ja hoitaa asiat kuntoon.

Tshekin päävalmentaja Kari Jalonen kommentoi asiaa tiedotteessa.

– Olemme pahoillamme, mutta tämä on herkkä henkilökohtainen asia, emme voi kommentoida sitä enempää, Jalonen kertoi ja ynnäili, että vaikka MM-kisoja seuraa paljon faneja, jotka haluavat mahdollisimman paljon tietoa, "kaikella on rajansa".

Yritys estää kuvaamista

MTV Urheilu ja C More olivat torstaina paikalla Tshekin pelipäivän jääharjoituksissa, joiden yhteydessä Tshekin mediapäällikkö Ondrej Kalat yritti hämmästyttävällä tavalla estää työntekoa.

Kalat väitti, ettei C More saisi kuvata Tshekin harjoituksia, vaikka voimassa olevien sääntöjen mukaan kuvaaminen harjoituksissa MM-kisoissa on sallittua ensimmäisinä 15 minuuttina. Kuvaaja Juha Sillberg vetosi säntillisesti tähän.

Kalat yritti vielä saada kuvaamista loppumaan kysymällä, soittaisiko hän MM-kisojen mediaoikeuksien haltija Infrontille. Kuvaaja Sillberg teki säännöt tietäessään selväksi, että tämä olisi ok. Kalat ei soittanut.

Haastattelemiseenkin puuttumista

Haastattelemistakin Kalat yritti rajoittaa. Ainoana haastateltavana Tshekki antoi median eteen apuvalmentaja Libor Zabranskyn.

MTV Urheilu kysyi, mitä Simon sanoi joukkueen jättäessään syiksi.

– En sano mitään. Syyt ovat henkilökohtaiset, Zabransky kertoi.

Kalat tuli pian väliin.

– Julkaisimme tiedotteen, ja se siitä. Kyse on henkilökohtaisesta ongelmasta ja pyydämme kunnioittamaan siitä, Kalat sanoi.

Simon oli tosin perheensä välityksellä jo esittänyt pahoittelut, ja perhe oli avoimesti kertonut, mistä on kyse.

Kalat pyysi pian, että kysymyksiä esitettäisiin ensin tshekiksi ja vasta sen jälkeen englanniksi. Hän kehotti siirtymään toisaalle odottamaan haastattelemista ja antoi lisäehtoja kysymyksille, joita MTV Urheilu halusi esittää Zabraskylle myös Kari Jalosesta.

Kalatin mukaan "yksi kysymys" Jalosesta olisi ok, mutta usea kysymys ei.

Se, ettei Tshekistä ole pelaajia saatavilla haastatteluun pelipäivän aamujäiden jälkeen, on Kalatin mukaan "joukkueen päätös". Enempää perusteluja hän ei suostunut sanomaan.

"Takana päin"

Tshekin MM-turnaus on ensimmäisessä pelissä Britanniasta tulleen voiton jälkeen sujunut heikosti. Ruotsi-tappiota seurasi karu tappio voittomaalikilpailun jälkeen Itävallalle.

Zabransky totesi, että alku ei ollut helppo, mutta sanoi Tshekin katsovan eteenpäin.

– Mitä tapahtui Itävalta-pelissä on takana päin.

Tänään Tshekki kohtaa Latvian.

– Jokainen peli on tärkeä, mutta meidän täytyy voittaa tänä iltana. Siitä ei ole kysymystäkään.

"Yhä tshekki-dna"

Zabransky sanoi lyhyesti pitävänsä Jalosen filosofiasta ja sanoi sen toimivan mielestään todella hyvin. Hän kertoi jakavansa Jalosen kanssa paljon samoja ajatuksia jääkiekosta.

– Ammattilaisjääkiekosta tulee nopeampaa ja nopeampaa. Valmennusryhmän ja videovalmentajien merkitys kasvaa. On paljon pieniä paloja. Hän on tuonut jotain erilaista maajoukkueeseemme.

Zabransky arvioi, ettei kyse ole niinkään Suomi-lätkälle tunnusomaisesta kiekkokontrollista.

– Meillä on yhä tshekki-dna:mme, olemme yhä Tshekin maajoukkue ja olemme ylpeitä siitä.

– Olemme iloisia, että Kari on meidän kanssamme, ja meillä on loistavia pelaajia.

Lue myös:

    Uusimmat