Ihmeparantumisen tehnyt Seefeldin MM-kisojen mitalisuosikki avautuu vaikeasta taistelustaan: "Se kuulostaa niin säälittävältä"

Ruotsalaismedioiden suurimmaksi maansa kultatoivoksi nostettu Stina Nilsson kärsi ikävän loukkaantumisen ennen Seefeldin hiihtolajien MM-kilpailuja. Hän kertoi Sportbladetille kuntoutuksestaan.

Nilssonin takareiteen tuli repeytymä Otepään maailmancupin sprintissä 19. tammikuuta. Hänet jouduttiin saattamaan joukkueen fysioterapeutin avustuksella pois hiihtostadionilta. Ensimmäiset kyyneleet valuivat heti loukkaantumisen aiheuttaneen tilanteen jälkeen.

Hän itse kuvaili ensimmäistä ajanjaksoa tapahtuneen jälkeen suruajaksi. 

– Ensimmäiset päivät olivat erittäin synkkiä. Se oli vaikeaa, Nilsson sanoo.

Kengännauhojen solmiminen tuotti vaikeuksia vamman ollessa tuore. 

– Se kuulostaa niin säälittävältä. Sitä on kuitenkin jollain tavalla hauska muistella. Olisin toivonut, että minulla olisi ollut pään yläpuolella pienoiskopteri, kun tallustin ympäri asuntoani. Monet asiat veivät paljon aikaa, mutta se, että otin aikani ja tein asiat hitaasti oli hyvä. En jättänyt kengännauhoja solmimatta, vaikka siinä meni kauan aikaa, vaan tein sen hitaasti. Se meni helvetin hitaasti, mutta se, että ei jätä asioita tekemättä, vaan tekee ne automaattisesti, oli mielestäni tärkeää, Nilsson kertoo.

Ruotsalaistähti onnistui kuntoutuksessaan upeasti ja hänet nähdään Seefeldin MM-ladulla.

– Olen yrittänyt haastaa itseäni melkoisesti. Nämä ovat kuitenkin olleet neljä hauskaa ja kehittävää viikkoa. Pienet asiat arkipäiväisessä elämässä, kuten kenkien saaminen jalkaan helpommin, ovat antaneet minulle niin paljon, Nilsson toteaa. 

Nilsson aloittaa MM-urakkansa torstaina, kun edessä on kilpailut avaava sprinttihiihto. 

Lue myös:

    Uusimmat