Ruotsin puolustusvoimat koulutti keväällä satoja ukrainalaissotilaita Ruotsissa

Ukrainalaisia koulutettiin käyttämään CV90-rynnäkköpanssarivaunuja, joita Ruotsi on aikonut luovuttaa Ukrainaan. 

Ruotsin puolustusvoimien mukaan Ruotsissa on koulutettu kevään aikana neljä ukrainalaiskomppaniaa käyttämään CV90-rynnäkköpanssarivaunuja.

Ukrainalaisten harjoituksia Ruotsissa seuranneen uutistoimisto TT:n mukaan ukrainalaissotilaita oli satoja, mutta tarkkaa lukumäärää Ruotsin puolustusvoimat ei ole kertonut. TT:n mukaan komppaniassa on kymmenen kulkuneuvoa, joilla on kolmihenkinen miehistö. Lisäksi kuusi aseistettua sotilasta matkaa kulkuneuvon takaosassa. Joukkoon kuuluu myös muun muassa mekaanikkoja.

Aiemmin Ruotsin puolustusvoimista on osallistuttu Britannian ukrainalaisille tarjoamaan koulutukseen. Koulutusta kuitenkin päätettiin järjestää myös Ruotsissa sen jälkeen, kun Ruotsi päätti tammikuussa, että se lähettää Ukrainaan 50 CV90-rynnäkköpanssarivaunua.

Mats Ludvig Ruotsin puolustusvoimista sanoo, että Ruotsi luonnollisesti kouluttaa itse käyttäjät luovuttamiensa rynnäkköpanssarivaunujen käyttöön.

Times: Joukot palanneet Ukrainaan

Times-lehti kertoi toukokuun puolivälin tienoilla Ukrainan odotettua vastahyökkäystä käsittelevässä jutussaan, että Ukrainassa oli odotettu Ruotsissa koulutettavaa joukkoa. Timesin mukaan ukrainalaissotilaat palasivat Ukrainaan toukokuussa, ja heitä ryhdyttiin valmistelemaan taisteluun.

Times kertoi artikkelissaan, että Ruotsissa koulutettaisiin prikaatillinen eli tuhansia ukrainalaissotilaita, mutta Ruotsin puolustusvoimat kiisti tiedon TT:lle.

Lue myös:

    Uusimmat