Mainos

Ruotsin poliisi kantoi kiinalaisen perheen ulos hostellista – syyttäjä päästi poliisin pälkähästä diplomaattisessa selkkauksessa: He eivät tehneet mitään väärää

Kiinalaisperheen ruotsalaishostellista poistanut poliisipartio ei tehnyt mitään väärää, linjaa tapausta selvitellyt syyttäjä. Asiasta uutisoi Aftonbladet.

Eri puolilla maailmaa on uutisoitu pienoiseksi diplomaattiselkkaukseksi eskaloituneesta välikohtauksesta, jossa poliisi joutui poistamaan kiinalaisperheen tukholmalaisesta hostellista. 

Perhe oli saapunut paikalle ennen varauksensa alkamista, eikä ollut suostunut lähtemään omin neuvoin.

Hostellin omistaja kertoi aiemmin Aftonbladetille, että poliisi kutsuttiin paikalle, sillä perhe oli alkanut uhkailla hostellin henkilökuntaa. Tapauksesta verkkoon levinneen videon perusteella poliisi joutui kantamaan perheen isän ulos rakennuksesta.

Kiina vaati Ruotsilta anteeksipyyntöä

Kiinan ulkoministeriö on vaatinut Ruotsilta anteeksipyyntöä, sillä sen mukaan kolmikko joutui poliisin tekemän pahoinpitelyn uhriksi. Ulkoministeriö on myös varoittanut Ruotsiin matkaavia kiinalaisia poliisiväkivallasta ja jopa syyttänyt Ruotsia ihmisoikeusloukkauksesta.

Ruotsin ulkoministeriö puolestaan lupasi, että asiasta tehdään puolueeton selvitys.

Tapausta selvitellyt syyttäjä linjaa nyt, ettei paikalla ollut poliisipartio tehnyt mitään väärää. Syyttäjä kommentoi Aftonbladetin haastattelussa, että poliisit puuttuivat tilanteeseen kuin mihin tahansa järjestyshäiriöön, ja että asian tutkinta on lopetettu.

Aftonbladetin mukaan kiinalaisperhe kyyditettiin välikohtauksen jälkeen pois tapahtumapaikalta, noin seitsemän kilometrin päässä sijaitsevalle metroasemalle. Syyttäjän mukaan näin tavataan toimia, jos henkilö tai henkilöitä joudutaan poistamaan keskustan alueelta. Hänen mukaansa asiaan ei liittynyt mitään dramatiikkaa.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.