Ruotsin perinteisiä hiihtokisoja uhkaa katastrofi – lunta ei ole ja sää on liian lämmin: "Alkaa hermostuttaa"

Falunin kisat ovat vaarassa. Lämmin sää ja lumipula uhkaavat maastohiihdon perinteistä maailmancuptapahtumaa, joka on tarkoitus järjestää 8.–9. helmikuuta keski-Ruotsissa. Järjestäjillä on enää kaksi viikkoa armonaikaa.

Kisojen olosuhdepäällikkö Jonas Boström kertoi huolestaan Ruotsin television SVT:n haastattelussa, jota Expressen siteerasi torstaina.

–  On hirvittävän ikävä ajatella tätä mahdollisuutta, Boström sanoi SVT:lle.

Lämmin sää on huolista suurin, sillä se estää lumitykkien käytön.

–  Jatkamme kisojen suunnittelua keinoilla, joita meillä on käytettävänä, ja pyrimme järjestämään kisat, Ruotsin kisojen toimitusjohtaja Ulrika Back Eriksson kertoi.

Kisajärjestäjät aikovat joka tapauksessa lyhentää hiihtoreittejä, mikä helpottaisi ja nopeuttaisi niiden lumettamista. Se edellyttää Kansainvälisen hiihtoliiton hyväksyntää. Sen asiantuntijat perehtyvät paikan päällä Falunin tilanteeseen sunnuntaina.

Järjestäjillä on varastossa lunta viime talvelta. Lisäksi heillä on 26 lumitykkiä, jotka hurautetaan käyntiin, jos lämpötila notkahtaa pakkaselle.

–  Alkaa hermostuttaa, jos lämmin ja tuulinen sää sekä vesisateet vielä jatkuvat, Boström tiivisti tilanteen.

Maastohiihdon maailmancup jatkuu viikonvaihteessa Saksan Oberstdorfissa. Falunin ohjelmassa ovat perinteisen sprintit 8. helmikuuta sekä miesten 30 ja naisten 15 kilometriä vapaalla hiihtotavalla 9. helmikuuta.

Lue myös:

    Uusimmat