MM-järjestäjiltä päätös kohutuista kisaladuista – norjalaiset epäileväisinä

7:15
MM-kisat starttaavat maastohiihdon osalta torstaina: Joni Mäki ja Jasmi Joensuu ovat Suomen syömähampaat perinteisen sprintissä.

Oberstdorfin MM-hiihtojen kisajärjestäjät ovat päättäneet suolata torstaina hiihdettävien perinteisen sprinttien kisaladut. Asian vahvisti MTV Urheilulle Suomen joukkueen päävalmentaja Teemu Pasanen. 

Päätös latujen suolaamisesta tehtiin keskiviikkona. Oberstdorfissa on puhuttanut alkuviikolla hyvin lämmin sää, mikä tekee kisaladuista märkää lumimössöä varsinkin keskipäivän paisteessa. 

Sprinttien aikataulua aikaistettiin jo muutamalla tunnilla tiistaina, minkä lisäksi suolaus otetaan nyt tehokeinona käyttöön. Päävalmentaja Teemu Pasanen vahvisti, että suolakäsittely tehdään sprinttiladuille kokonaisuudessaan.

Suolaus kovettaa ladun pintaa, kun suola imee nesteen lumesta.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Norjan sprinttimaajoukkueen valmentaja Arild Monsen oli todennut NRK:lle ennen kisajärjestäjien päätöstä, ettei latuja tarvitsisi hänen mielestään suolata. Päätös näyttää yllättäneen Norjan joukkueen muutenkin. 

Norjan huoltopäällikkö Stein Olav Snesrud on skeptinen. 

– Lähinnä sen takia, että on äärimmäisen ratkaisevaa, millä tavalla he suolaavat ladut. Toivon, että he ovat testanneet keinoja hyvin viime päivinä ja että heillä on fantastinen suunnitelma suolauksen toteuttamiseksi, Snesrud pyörittelee. 

Norjan maastohiihtomaajoukkueen johtaja Espen Bjervig korostaa, että suolaus on tehtävä koneellisesti. 

– Lisäksi suolausta on jatkettava säännöllisesti. Se on arvoitus kestävätkö ladut suolausta tässä säässä, Bjervig summaa. 

Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n kilpailujohtaja Pierre Mignerey on varma, että suolauksella saadaan aikaan parhaat mahdolliset olosuhteet.

– Testiemme perusteella suolaus latujen viimeistelyn yhteydessä keskiviikkoiltana takaa sen, että ladut kestävät koko kilpailujen ajan torstaina, Mignerey totesi NRK:n mukaan.  

Sprinttien karsintavaihe alkaa Suomen aikaa klo 10 ja erävaihe klo 12.30.  

Oberstdorfin MM-hiihtojen päiväkohtaisen ohjelman näet tästä linkistä ja Suomen joukkueen tästä linkistä!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja