Ruotsin MM-kriisille jatkoa – nyt puhuu Frida Karlssonin äiti: "Tuntui kuin olisi heitetty bussin alle"

Ruotsin hiihtotähti Frida Karlsson kritisoi pettymykseen päättyneen MM-viestin jälkeen suksiaan. Ruotsin voitelupäällikkö Petter Myhlback ei ollut samoilla linjoilla. Karlssonin äiti kertoi Expressenille ruotsalaistähden olleen todella pettynyt kisan jälkeen.

Ruotsi oli ennakkosuosikki torstain viestiin, mutta joukkue jäi kisassa kolmanneksi Norjan ja Saksan jälkeen. Karlsson antoi kilpailun jälkeen kritiikkiä Ruotsin huollolle, mikä sai voitelupäällikkö Myhlbackin reagoimaan.

– Olen väsynyt siihen, että aina kun tulokset eivät ole toivotunlaisia, niin silloin vika on välineissä. Toivon, että tv-katsojat ovat enemmän paneutuneita, etteivät vain lue otsikoita ja tuomitse suksien perusteella. Me teemme todella hyvää työtä voitelutiimissä, Myhlback sanoi.

Karlsson soitti kisan jälkeen äidilleen, joka paljasti Expressenille ruotsalaistähden olleen pettynyt ja vihainen. Vihaisuus johtui äidin mukaan Myhlbackin puheista.

– Hänestä tuntui siltä, kuin hänet olisi heitetty bussin alle. Hän oli järkyttynyt siitä, Mia Karlsson kertoi.

Mia Karlssonin mukaan tytär Frida oli saanut tätä ennen tiedon henkilökohtaiselta voitelijaltaan Mats Eklundilta, että he olivat tehneet virheen suksien voitelussa.

– Sanoin hänelle, että hänen tulee puhua Petterin kanssa siitä. Silloin hän lopetti puhelun ja soitti Petterille. En ole puhunut sen jälkeen hänen kanssaan, teen sen myöhemmin illalla, Karlsson sanoi.

Itsekin todella monia suksia elämänsä aikana voidellut Karlsson halusi nostaa esille, että voitelijat tekevät parhaansa.

– Sitä on ollut voitelijana ja on tullut epäonnistuminen, niin tietää, miltä se tuntuu. He ovat tehneet työnsä, sen tiedän.

Karlsson oli kuitenkin sillä kannalla, että voitelijoiden ja hiihtäjien tulee istua alas keskustelua aiheesta. Ruotsin joukkue pitikin pian tapahtumien jälkeen kriisipalaverin.

– Siinä on kyse luottamuksesta. Kyse on joukkueesta. Se ei ole niin, että he käyvät sotaa keskenään, vaan heidän tulee luottaa toisiinsa. Heidän pitää selvittää tämä. Jos he lähtevät 30 kilometrin kisaan ja ovat epävarmoja suksiensa suhteen, niin se ei tule koskaan toimimaan. Toivon, että ratkaisevat tämän ennen sitä, Karlsson päätti.

Naisten 30 kilometrin kilpailu hiihdetään lauantaina.

Lue myös:

    Uusimmat