Ruotsin maastohiihtojoukkueesta kantautui ikäviä uutisia – "Ei hauska tilanne"

Aiemmin koronatartunnan saanut maastohiihtolupaus Leo Johansson joutuu olemaan eristyksissä annettuaan positiivisen testituloksen Ruotsin olympiajoukkueen saavuttua Kiinaan.

Ruotsin maastohiihtojoukkue saapui paikallista aikaa Kiinaan perjantaina. Johansson antoi kaksi viikkoa sitten positiivisen näytteen ja oli sivussa harjoitusleiriltä. Hän harjoitteli joukkueen ulkopuolella ja jätti kuusi negatiivista PCR-testitulosta ennen matkaa Kiinaan. Perjantaina tehty testi näytti kuitenkin positiivista. Lauantaina tehtiin toinen testi, joka oli myös positiivinen.

– Surullinen tilanne Leolle ja joukkueelle. Muut maajoukkueen urheilijat eivät ole antaneet positiivista näytettä. Lääkäritiimimme on tehnyt johtopäätöksen, että positiiviset testitulokset johtuvat aiemmasta tartunnasta. Hän ei ole mielestämme enää tartuttava, Ruotsin olympiakomitean joukkueenjohtaja Peter Reinebo sanoi tiedotteessa.

Johansson pääsee pois eristyksestä, kun hän on antanut kaksi negatiivista testiä 24 tunnin välein.

– Se ei ole selvästikään hauska tilanne ja me kaikki tuemme Leoa ja toivomme, että hän pääsee pian pois eristyksestä. Se on raskas tieto saada ensimmäisenä olympiapäivänään ja hän on pettynyt, mutta pitää yllä hyvää mielialaa ja toivoo pian pääsevänsä olympiakylään, maajoukkuepomo Anders Byström totesi. 

Johanssonin lähikontakteina ovat olleet ruotsalaishiihtäjät Marcus Grate ja Calle Halfvarsson. He saavat kuitenkin harjoitella ja kilpailla normaalisti. Pekingin olympialaiset käynnistyvät 4. helmikuuta. Maastohiihtokilpailut alkavat seuraavana päivänä naisten yhdistelmäkilpailulla. Miehet kisaavat ensimmäisen kerran 6. helmikuuta.

Lue myös:

    Uusimmat