Ruotsalaiset haukkuvat Nokia Arenan jään: "Kuin sorbettia"

Toiseen iltaotteluunsa jääkiekon MM-kisoissa luisteleva Ruotsin maajoukkue osaa jo ottaa valmistautumisessaan huomioon Tampereen iltaotteluissa heikoksi osoittautuneen jään kunnon.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Tre Kronor avasi kisaurakkansa perjantaina Saksaa vastaan. Ottelu pelattiin Leijonien kisa-avauksen jälkeen, jolloin Nokia Arenan jää oli päässyt jo huonoon kuntoon.

Videolla Sami Kapanen kertoo Saksa-Suomi-ottelun aikana havainnoistaan. Hänen mukaansa itse jään pinta ei ole ongelma, vaan laidoissa olisi parannettavaa.

Sunnuntaina jää saattaa mennä vieläkin pehmeämmäksi, kun päivällä on pelattu jo kaksi ottelua ennen kuin Ruotsi ja Itävalta iskevät yhteen.

– Kiekko pomppi, ja meille tuli helppoja kiekonmenetyksiä. Se antoi värinsä peliimme, koska voisimme saada enemmän irti syöttöpelistämme, päävalmentaja Sam Hallam kommentoi Ruotsin 1-0-voittoon päättyneen Saksa-ottelun jälkeen.

– Ei ehkä ole niin helppoa uskaltaa (kiekon kanssa), kun meille on sattunut niin paljon pelinkääntöjä. Otamme siitä opiksemme, ja jos täytyy pelata (Suomen aikaa), niin sitten pelataan siihen aikaan. Se on sama kaikille, Hallam sanoi.

Ruotsalaislehti Aftonbladet kuvaili Tampereen jäätä ”puuromaiseksi” tai ”sorbetiksi”. Hallamin mukaan se ei ole ollut hyvä myöskään aamujäillä.

– Täytyy myös sanoa, että jää oli kamala, kun harjoittelimme aamulla. Siitä on pitkä aika, kun olemme päässeet hyvälle jäälle, päävalmentaja kritisoi.

Lue myös:

    Uusimmat