Ruotsin MM-joukkue vahvistumassa kolmella NHL-pelaajalla – tässäkö uusi ykkösvahti

Ruotsin miesten jääkiekkomaajoukkue on saamassa MM-kisoihin kolme uutta NHL-vahvistusta. Mukaan ryhmään ovat tulossa Jacob Peterson, Linus Ullmark ja Marcus Pettersson.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Ruotsi on aloittanut Suomen tapaan turnauksen väkevästi. Molemmilla on kasassa yhdeksän pistettä ja keskinäinen ottelu pelataan keskiviikkoiltana. Vajaalla kokoonpanolla turnauksen alkuvaiheessa pelannut Ruotsi saa nyt toivottuja vahvistuksia NHL:sta, kun Pittsburgh Penguinsin Pettersson, Boston Bruinsin Ullmark ja Dallas Starsin Peterson ovat liittymässä joukkueeseen.

– Tarvitsemme senttereitä, hän on taitava ja sopii meidän pelitapaamme, päävalmentaja Johan Garpenlöv kommentoi Sportbladetille Petersonia.

22-vuotias Peterson pelasi uransa ensimmäisen kautensa NHL:ssa ja teki 65 ottelussa tehopisteet 12+5=17. Hän on ruotsalaistähti Rasmus Dahlinin läheinen ystävä.

– Todella hauskaa. Luulin, että emme koskaan pelaisi yhdessä MM-kisoissa. Me kaksi Lidköpingistä, kasvoimme yhdessä ja pelasimme aina keskenään, kun olimme nuorempia. Se merkitsee todella paljon, siitä tulee todella hauskaa, Dahlin totesi.

Dahlin sanoi, että hän ei ole ollut vaikuttamassa Petersonin valintaan. Sportbladetin mukaan Ullmarkin ja Petterssonin tulon myötä Ruotsin joukkueesta sivuun joutuisivat Christian Folin ja Oscar Dansk. Garpenlövin mukaan kolmikko saapuu mukaan turnaukseen, mikäli kaikki muodollisuudet menevät hyvin.

– Se on mahdollista. Toivon mukaan, jos kauden päätöskeskustelu, vakuutukset, koronatestit ja kaikki onnistuvat, niin he tulevat olemaan täällä, Garpenlöv totesi.

Ullmarkin saapuminen saattaa myös muuttaa Ruotsin maalivahtitilannetta merkittävästi. Magnus Hellberg on aiemmin ollut ykkösvahti, mutta nyt titteli saattaa siirtyä Ullmarkille. Ruotsin joukkueessa on vielä jäljellä yksi paikka ja toiveissa olisi William Nylanderin saapuminen.

– Olen ollut yhteyksissä häneen ja tilanne on nyt se, Garpenlöv sanoi.

Aiemmin vahvistui Los Angeles Kingsin Carl Grundströmin tulo joukkueeseen. Grundström tulee olemaan joukkueen mukana keskiviikon aamupäivästä lähtien. Myös Peterson saattaa ehtiä mukaan Ruotsin Leijonat-kohtaamiseen, joka pelataan keskiviikkona kello 20.20.

Lue myös:

    Uusimmat