Mainos

Ruotsin huvipuistoturman syy selvinnyt

Ruotsalaisessa Lisebergin huvipuistossa viime viikolla tapahtunut onnettomuus johtui viallisesta akselista.

Kaikkiaan 36 ihmistä loukkaantui viime viikon tiistaina, kun 41 tonnia painava Rainbow rysähti maahan Göteborgissa sijaitsevassa Lisebergin huvipuistossa. Loukkaantuneista 18 vietiin sairaalaan.

Kun laite purettiin, todettiin akselissa murtuma, kertoo Liseberg tiedotteessaan.

Laitteen valmistaja Huss Maschinenfabrik vaihtoi akselin vuonna 2003. Sen jälkeen laite on ollut käytössä noin 3500 tuntia, mikä Lisebergin mukaan pysyy hyvin valmistajan lupaamassa 5000 tunnin käyttörajassa.

Lisebergin tiedotteen mukaan valmistaja olisi kertonut, että samantyyppiset laitteet muuallakin maailmassa pysäytetään tarkastuksia varten.

Linnanmäellä vastaava laite yhä käytössä

Myös Linnanmäellä on ollut Sateenkaari-laite vuodesta 1985. Linnanmäen toimitusjohtaja Risto Räikkönen kertoo, että Linnanmäen laite on edelleen käytössä ja ettei valmistaja ole ottanut yhteyttä Linnanmäkeen.

Räikkönen huomautti, ettei ole selvää, minkälaisista laitteista Liseberg tiedotteessaan puhuu. Räikkönen sanoi Lisebergin laitteen olevan vanhempi kuin Linnanmäellä oleva.

Räikkönen kertoi myös, että Linnanmäen Sateenkaari huollettiin toukokuussa 2006, minkä jälkeen se on ollut käytössä tuhat tuntia.

(MTV3-STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.