Ruotsin hiihtotähti jättäytyy maajoukkueen ulkopuolelle

Sprinttitähti Linn Svahn valmistautuu alkavaan kauteen omasta tahdostaan Ruotsin maajoukkueen ulkopuolella. Talvella 2019–20 yhdeksän maailmancupin voittoa hiihtänyt Svahn toipuu kahdesta olkaleikkauksesta, mutta tähtää silti päättäväisesti Planican MM-kisoihin ensi talvena.

–  Päätökseni perustuu siihen, että haluan työskennellä tiiviimmin taustavoimieni kanssa kotiseudullani, Svahn perusteli päätöstä tiedotteessaan.

– Minulla on oma ohjelma, jolla pyritään optimoimaan tervehtyminen, kehitys ja motivaatio edessä oleviin mestaruuskilpailutavoitteisiin.

Svahn oli parhaalla kaudellaan ylivoimainen maailmancupin sprinteissä Ulricehamnin maailmancupin kaatumiseen saakka. Sen jälkeen Oberstdorfin MM-kisat ja loppukausi sujuivat heikosti. Hän jäi MM-sprintissä 11:nneksi.

Myös valmistautuminen Pekingin kisojen olympiatalveen meni pilalle, kun olkavamman vakavuutta ei ymmärretty heti. Lopulta olkapäätä korjattiin leikkauksessa ensin syyskuussa ja uudestaan joulukuussa.

Maajoukkue kaipaa ilopilleriä

Maajoukkueen päävalmentaja Anders Byström olisi mielellään pitänyt Svahnin Ruotsin valmennusryhmässä, joka julkistetaan tiistaina.

– Ikävä päätös siinä mielessä, että Linn raikastaa olemuksellaan ilmapiiriä sekä ladulla että sen ulkopuolella. Meille tulee maajoukkueessa ikävä häntä, Byström kommentoi Svahnin ratkaisua.

– Luotamme kuitenkin Linnin arviointikykyyn ja odotamme häntä takaisin maajoukkueeseen, kun aika on kypsä. Odotan näkeväni hänet starttilinjalla ensi kauden pääkilpailussa Planican MM-kisoissa helmikuussa 2023.

Lue myös:

    Uusimmat